Apple Watch e луксозна серия от смарт часовници, която е перфектно допълнение към индивидуалния стил на всеки потребител. Компанията предлага разнообразни възможности да промените визията на устройствата, както и темата на самия дисплей, за да отговори на личните ви предпочитания. Аpple Watch може бързо и лесно да се свързва със смартфоните iPhone, което е другата причина днес да е най-продавания умен часовник в индустрията.

 

Maлко известен факт е, че в началото Apple са гледали доста скептично на идеята да представят устройство в този сегмент. Основният недостатък, който е виждала компанията е как ще изглеждат мобилните приложения на твърде малкия дисплей. Най-големият застъпник на идеята е главният дизайнер на Apple. Именно той има основна заслуга за успеха, който постигна досега технологичния гигант в глобалния пазар на смарт часовници, съобщава PhoneArena.

 

 

Джони Айв е отговорен за правоъгълната форма на Apple Watch, както и за шестоъгълната подредба на иконите с приложенията. В крайна сметка той успява да убеди другите високопоставените служители на компанията, че умния часовник е по-скоро моден аксесоар, а не допълнение към iPhone. Това оправдава и наличието на луксозната златна версия на Apple Watch, която струва $17 хил. Въпреки това през първата година часовника отчита "едва" 10 мил. продажби, въпреки очакваните 40 мил.

 

Още от Digital: Защо популярността на смарт часовниците и фитнес гривните ще нараства