Все повече хора пазаруват онлайн, заради неоспоримите предимства на поръчките направени от интернет. Разбира се винаги е възможно да се наложи да върнете или смените даден продукт, който не отговаря на първоначалното описание. При всички положения купуването на някои стоки от браузъра е добра идея, тъй като спестява нуждата сами да посещавате магазина. 

Концепцията за онлайн пазаруването придобива съвсем различен смисъл с историята на Джон Смит. Всъщност името е избрано случайно, тъй като самоличността на въпросния човек остава неизвестна. Случката определено е доста необикновена. 

Джон Смит започва да пазарува в интернет и не спира в продължение на дни. Разнообразието от стоки, които си поръчва е внушително и включва автомобилни части, дървени рамки за картини, табели за адреси, пощенска кутия, стойка за кърпи, легло за бебета и др. 

Изключителната му активност продължава около 48 часа, след което Джон Смит се оттегля и не плаща за нито един от поръчаните продукти, информира EuroWeeklyNews.

 

 

По този начин оставя стотици виртуални пазарни колички, които никой не си търси обратно. В продължение на повече от една години собственици на уеб сайтове и онлайн вериги са изумени от действията на "анонимния купувач". Той оставя след себе си хиляди поръчки, които остават необработени и респективно не генерират приходи за търговците. 

Любопитна подробност е, че във всяка една изоставена виртуална количка за пазаруване Джон Смит избира само един продукт. Успоредно с това използва и множество имейли за връзка с търговците, които след това са предупредени от интернет доставчиците за необичайната активност. 

Всичко това кара много онлайн магазини периодично да изчистват данни от своите системи и да блокират акаунтите и поръчките направени от Джон Смит.  Собственик на подобен портал, дори е създал психологичен профил на тайнствения купувач. Google също коментираха ситуацията с уточнението, че мрежата от имейли представлява бот, зад който се крият действията на Джон Смит.

 

Още от Digital: Смартфонът или компютърът е ключът към успешното пазаруване на Черния петък