Android е най-популярната платформа за смартфони и това се дължи основно на разнообразната колекция от мобилни приложения. Вероятно сте забелязали, че голяма част от съдържанието в Google Play е безплатно за изтегляне. Въпреки това много от игрите и приложенията включват опция за допълнителни покупки. Независимо от това най-големия източник на приходи за разработчиците продължава да бъдат безплатния софтуер, информира AndroidPit.

 

Дори когато теглите подобно съдържание плащате определена цена, която не се измерва във финансови параметри. Изследване на учени от University of Southern California потвърждава тази интересна тенденция. Основният метод за генериране на приходи от мобилните приложения са рекламите, които се показват, докато ги използваме. Според учените безплатния софтуер в Google Play генерира до два пъти повече трафик на мобилен интернет, спрямо безплатните приложения.

 

Показването на реклами в самия геймплей позволява на разработчиците да печелят за работата, която са свършили. В крайна сметка, обаче това забавя работата на смартфоните и увеличава трафика на мобилен интернет. Дали това е подходящо за вас може да прецените сами. Със сигурност, обаче трябва да преосмислите идеята си за безплатните приложения и респективно дали не е по-добре да платите символична цена, за да работите с дадена игра или друг софтуер. 

 

Вижте пет полезни приложения за Android, които е добре да използвате