Apple следват различна стратегия от водещите производители на Android по отношение на батериите в своите смартфони. Представителите на iPhone серията разчитат предимно на софтуерни оптимизации, за да осигурят дълго време с едно зареждане. Традиционно смартфоните на Apple използват батерии с по-малък капацитет, в сравнение с конкурентните устройства.

Премиерата на iPhone 12 бе съпътствана от много нови иновации. Едно от най-сериозните подобрения e 5-нанометровия A14 Bionic процесор, който има важно значение за живота на батерията. Поддръжката за 5G мрежи е отличителна характеристика на серията, която също може да се отрази на времето за работа с едно зареждане.

Тестовете показват, че iPhone 12 Pro Max с 3687mAh осигурява 14 часа и шест минути за браузване, в сравнение с 12 часа и 54 минути на iPhone 11 Pro Max, който го предшества и има 3969mAh батерия. Това е доказателство, че реалната работа на батерията зависи от много допълнителни фактори.

 

 

Дългото време за работа с едно зареждане също така е важен фактор при избора на нов смартфон за много потребители. Apple планират да обърнат специално внимание на този компонент в разработката на iPhone 13. Компанията иска да използва батерии с по-голяма мощност в тазгодишните версии на смартфоните.

Средното увеличение в мощността ще бъде около 10%, според PhoneArena. По този начин iPhone 13 и iPhone 13 Pro ще предложат 3095mAh батерии, вместо 2815mAh на настоящата генерация. В същото време iPhone 12 mini ще има 2406mAh батерия, което е с 8% повече от 2227mAh на iPhone 12 mini.

Бъдещите собственици на iPhone 13 Pro Max ще могат да се възползват от предимствата на 4352mAh батерия, която е със 18% повече заряд от iPhone 12 Pro Max. Oт Apple ще преминат към второ поколение 5-нанометров процесор в новата серия, което ще гарантира допълнителни оптимизации за по-дълъг живот на батерията.

 

Още от Digital: Apple предупреждава за недостиг на компоненти за iPhone 13