Аpple вече представиха новите си смартфони, но спазиха традицията и не споделиха никакви детайли за батериите им. Устройствата преминаха през стандартната процедура на сертификация в Китай, от което разбираме пълните им спецификации, включително и размера на батериите. Данните са на MyDrivers и са първото официално потвърждение, че iPhone Xs ще има по-малка физическа батерия от iPhone X, която ще е със заряд от 2658mAh, спрямо 2716mAh на стария модел. 

 

Разликата не е голяма и това не е гаранция, че iPhone Xs ще издържа по-малко време с едно зареждане. Смартфонът използва Apple A12 Bionic процесора и допълнителни софтуерни оптимизации, които ще гарантират оптимално дългия живот на батерията. Едва ли е изненадващо, че iPhone Xs Max има най-голямата батерия oт тазгодишната серия, чиито капацитет достига до 3174mАh, информира TechRadar. За сравнение Аpple решиха да използват 2691mAh в iPhone 8 Plus, което е осезаемо по-ниска стойност. 

 

 

В същото време бюджетния модел iPhone Xr е оборудван с 2942mAh батерия. Тук е момента да отбележим, че Apple обещаха по-дълъг живот с едно зареждане, който е с около час и половина повече при iPhone Xs Max. Eфективна система за управление на енергията и множество софтуерни оптимизации, заедно с мощния Apple A12 Bionic процесор ще се грижат заедно за ниската консумация на устройствата. Скоро ще разберем как се справят смартфоните в реални условия в ежедневието.

 

Oще от Digital: Десет неща, които е добре да знаем за iPhone Xs, iPhone Xs Max и iPhone Xr