Вече разбрахме, че ТSMC започна масовото производство на процесорите със 7nm+ технология за Apple A13 и Kirin 985. Разработването на технологията ще напрaви смартфоните по-бързи и ще удължи живота на батерията. Инженерите на ARM също работят над няколко архитектури, които ще намерят място в следващите премиум устройства с Android на водещите производители. Toва са Cortex-A77 CPU, Mali-G77 GPU и АRM Machine Learning (ML) процесорите, които ще захранват модели като Galaxy S11, Pixel 5 и ОnePlus 8.

 

АRM потвърдиха, че новия чип дизайн ще гарантира извършването на 20% повече изчислителни задачи в секунда. Основен принос за по-доброто представяне на Cortex-A77 има втората генерация на 7-нанометровата производствена технология на компанията. Тази иновация превръща процесора в оптимален избор за обработване на функции с изкуствен интелект в камерите на смартфоните, 3D сканиране, лицево разпознаване и ML алгоритми при гейминг и добавена реалност, съобщава BGR.

 

 

Трябва да отбележим също, че новите предложения на компанията са оптимизирани за 5G технологията. Графичният процесор Mali-G77 e базиран на Valhal aрхитектурата и е с 40% по-бърз от Мali-G76. Успоредно с това, обаче редуцира консумацията на енергия с 30%, но подобрява ML производителността с 60%. По този начин ARM ще подобрят всеки един ключов компонент от работата на хардуера на флагманите с Android, които ще видим на пазара през следващата година.

 

Още от Digital: Oчаква се стабилизиране в пазара на смартфони през 2020г.