Вижте още: Как да споделим с други устройства Интернет от своя Смартфон или Таблет

 

Да вземем например тази мъничка Skoda CityGo. Нейната цена нова е около 17 000лв. Има климатик, два AIR BAG-а и съвсем базова аудио система.

 

 

Подобно е положението при много други марки и модели, а при колите в периода 2000г. – 2010г. дори при високият клас имаме касетки или евентуално CD. В повечето случаи и това ще ви бъде напълно достатъчна, но ако искате да слушате постоянно нови и актуални песни, радиото няма да ви помогне. Тук имате няколко варианта:

 
Първият и най-скъп е да разглобите централната конзола, за да монтирате на мястото на базовият плейър афтърмаркет с USB.

 


 
Вторият са така наречените FM трансмитери. които се захранват посредством тока в запалката на колата. Принципът им на работа е да излъчват радио вълни на избрана от вас честота, която радиото на автомобила ви приема. Минусът на това решение е влошеното качество на сигнала. Плюсът на тези устройства е, че те могат да се комбинират с Bluetooth и чрез вграденият си микрофон да приемат обаждания от смартфона ви.

 

 

Понякога има и гнезда за microSD карти памет от които също можете директно да стартирате музика. Цената на подобен трансмитер е между 30 и 50лв в зависимост от възможностите му.


 
Доста по-евтин вариант който можем да използваме, ако вграденото в колата ни озвучение е по-стар модел са адапторните касетки. Те се продават за между 4 и 10лв. но също намаляват качеството на предаваният звук.

 


 
В крайна сметка, най-добрият начин да слушате желаната от вас музика в колата си с идеално качество е и най-евтин. Това е AUX към AUX кабел който купих за 95 стотинки!

 

 

Свързването е елементарно и ви дава възможност да използвате смартфона си, не само за слушане на музика. Автоматично получавате Hands-Free разговорна уредба и мултимедийна интернет платформа при наличие на 3G или 4G. Тестовете ни показват, че звука е много по-чист и качествен спрямо изброените по-рано варианти за свързване.

 

 

Тук допълнителни фактори са вграденият в смартфона ви плейър и възможностите на радиото ви. Принципът на работа е, че чрез този кабел, смартфонът ви използва усилвателя на вграденият в колата аудио плейър.

 

Вашето мнение
 

Ако и вие се досетите за някоя яка и в същото време евтина хитринка чрез която можем да направим нашите джаджи още по-полезни, можете да ни пишете в Disqus формата за контакти на сайта ни или директно в нашата Facebook страница.