Както вече ви информирахме YouTube вече ни позволяват да гледаме видео във виртуална реалност благодарение на ново приложение за Android. Компанията вижда във VR съдържанието огромен потенциал за бъдещо развитие на платформата. Тази технология позволява да се насладим много по-реалистично на клиповете, които гледаме в профилите си. Шефът на Creators and VR Initiatives дивизията използва филмовия фестивал Sundance Film Festival, за да разкрие повече детайли за подобренията, които ни очакват в YouTube. 

 

Google планират огромни инвестиции, за да стимулират повече автори в създаването на качествено VR съдържание. Успоредно с това компанията иска да улесни максимално потребителите в откриването на клипове с виртуална реалност. Така Google ще увеличат консумацията на VR видео, като ни накарат да гледаме повече съдържание с виртуална реалност, по подобие на стандартните клипове в YouTube. Компанията смята да осигури всичко необходимо за независимите автори да създават креативни клипове във виртуална реалност, тъй като тяхното съдържание е най-гледано от потребителите.

 

Инвестициите на Google ще са свързани и с предоставянето на камери, фотоапарати и останалото необходимо оборудваме за снимане на VR видео за най-популярните собственици на канали в YouTube. Идеята е съдържанието във виртуалната реалност да бъде достъпно за всички софтуерни услуги на компанията. Добър пример в това отношение е новото VR приложение на YouTube, което се радва на все по-голяма популярност, както и платформата Google Daydream. Всички тези усилия на Google ще ускорят навлизането на повече видео във виртуална реалност и ще го направят по-атрактивно за всички потребители. 

 

Вижте какви ще са тенденциите във виртуалната реалност през 2017г.