Камерите на мобилните устройства претърпяват невероятна еволюция с всяка изминала година. Смартфоните са основната причина за слабите продажби на фотоапарати и са обект на впечатляващи иновации. Любимите ни джаджи са винаги на една ръка разстояние и вече снимат 4K видео, Slow Motion, и селфи снимки с резолюция, която преди години не беше възможна.

Ефектите с добавена реалност и развитието на телефото сензорите за мобилна фотография също могат да се определят като водещи предимства на смартфоните. Премиум устройства като iPhone 13 Pro Max и Samsung Galaxy S21 Ultra са позиционирани във високия ценови клас, но предлагат впечатляващи възможности за запис на снимки и видео.

Xiaomi продължават да стават по-атрактивен избор и вече доминират европейския пазар на 5G смартфони. Китайският бранд предлага разнообразно портфолио от устройства в средния клас, които използват премиум функции, които са характерни за флагманите.

 

 

Компанията представи първия смартфон в света, който е оборудван със 108-мегапикселова резолюция и това беше Xiaomi Mi Note 10. Популярността на устройството провокира и конкурентите на Xiaomi да реализират премиерата на модели със 108MP сензори в същия ценови сегмент. Усилията на компанията вече превърнаха 50МР камери в стандарт за смартфоните на Xiaomi.

Вече видяхме атрактивни модели от средния клас, които предлагат 108-мегапикселови модули като Realme 8 Pro, Моtorola Edge 20 Lite, Redmi Note 10 Pro и др. Това позволява на потребителите да оптимизират своите разходи, като получат достъп до най-модерните технологии в индустрията в устройства от средния клас.

Само след дни е премиерата на Xiaomi Redmi Note 11 серията, която ще предложи нови 108-мегапикселови камери и за пореден път ще демонстрира желанието на Xiaomi да предлагат най-добрите смартфони за фотография в средния клас.

 

Още от Digital: Xiaomi 12 ще бъде най-добрият смартфон за мобилна фотография на компанията