През следващите пет години, анализаторите очакват стремителен ръст на пазара за виртуалната реалност (VR). Продажбите на VR устройства ще се увеличат от 140 000 броя през 2016 година до 1,43 милиона през настоящата година, а през 2017 г. броят им ще нарастне до 6,3 милиона броя. Интерес към VR технологиите обаче проявяват не само обикновените потребители, а и бизнесът.

 

В момента VR приложенията са в сферата на развлеченията и компютърните игри. Но към 2018 година около четвърт от VR устройствата ще се използват за професионална дейност, включително обучение на персонал, моделиране на ситуации, диагностика и отстраняване на повреди в оборудването.

 

За да се разберете как ще бъде използвана от компаниите през следващите години тази технология, ви предлагаме да разгледате информацията на Read Write.

1. Брандовете ще използват виртуалната реалност за привличане на лоялни клиенти

Бизнесът и търговските марки ще ангажират потребителите с истории разказани чрез виртуалната реалност, които не само ще забавляват, но и ще образоват. Това ще създаде нов вид отношения между търговските марки и потребителите, защото те ще станат активни участници вместо да са пасивни наблюдатели. Най-трудната част е да се накара потребителя да се почувства част от даена марка. Виртуалната реалност ще реши този проблем.

2. Ще се подобри телеконферентната връзка

Виртуалната реалност ще промени начина, по който днес се провеждат телеконферентните разговори. Бизнес срещите между служители, които не са в една зала ще носят много по-естествено усещане. 

3. Ще има влияние върху онлайн пазаруването

VR ще има голямо влияние върху онлайн пазаруването. Представете си, че искате да си купите  дрехи от някой онлайн магазин, но не сте сигурни дали те ще ви стоят добре. Или пък сте си харесали шкаф, но не знаете как той ще се впише с останалите мебели на стаята. Благодарение на виртуалната реалност такъв тип проблеми повече няма да съществуват. В бъдеще популярност ще придобият устройства с технологии за смесена реалност, в която виртуалните обекти се наслагват върху реални обекти.

4. Ще се промини образованието

От началното училище до университета, виртуалната реалност може да направи ученето по-обогатяващо и приятно. Съвременните учебни програми имат редица недостатъци и по тази причина фирмите, които предлагат образователни продукти, които използват виртуална реалност имат реалната възможност за успех.

5. Ще се промени начина, по който си купуваме жилища

Никой не купува къща, която е виждал само на снимки, но физическото посещение на имотите, които сте си набелязали може да е доста уморително, а и изисква време.  Виртуалната реалност има потенциала да промени начина, по който си купуваме имоти. 

6. Виртуалната реалост в медицината

Днес виртуалната реалност вече се използва за сериозно лечение на хора с умствени и физически проблеми, но това не е всичко, което може да ни предложи технология в тази сфера. За повече информация може да посетите статията 5 приложения на виртуалната реалност в медицината.

 

Вижте как малкия и среден бизнес може да извлече полза от интернет на нещата