Съвременната ера на парите, в която живеем промени ежедневието ни, позволявайки да сме креативни по начин, който не бе възможен досега. Така например днес можем да отворим уеб сайт, да изпратим снимка, да проведем видео разговор или да изтеглим игра от смартфона.си без дори да ставаме от дивана. Една от сферите, в които технологиите са много полезни са мобилните плащания и банкирането.

 

Дори не е необходимо да посещаваме клон на банката тъй като са нужни само няколко минути, за да може да контролираме финансите си от смартфона. Основните предимства на подобни услуги са, че спестяват ценно време и премахват излишните такси, с които банките облагат трансферите. Електронните пари са нова концепция, която превръща смартфоните в мобилна карта за разплащане и обещават да улеснят процеса на изпращане и получаване на пари онлайн в лесна задача, която изисква няколко кликвания.

 

Ето и няколко услуги, които ще са ви много полезни при транзакции на пари.

 

1. TransferWise

Концепцията на TranswerWise е проста, но изключително ефективна, а именно да премахне излишните такси при извършване на преводи в чужбина. Традиционно банките облагат паричните трансфери с допълнителни 5%, но ТransferWise предлага много по-изгодни цени. Услугата обещава до осем пъти по-евтина алтернатива на преводите от фиксинга на банките. Това е доказано и от независимо проучване на експерти от Consumer Intelligence.

 

Потребителите на TransferWise могат да извършват преводи на актуалните курсове, които се изчисляват в реално време и така да си спестят допълнителните такси. В момента услугата има активна база от 4 млн. потребители, които правят трансфери по целия свят от мобилните устройства на най-добрите цени. Технологията на TransferWise позволява трансферите да се извършват до 24 часа, независимо от локацията на получателите.

 

Услугата е базирана на модерни методи, които гарантират бързина, сигурност и прозрачност при преводите. TransferWise разпределя парите между многобройните си офиси по цял свят, с което избягва местните такси. Всеки клиент на услугата може да следи в реално време движението на парите от смартфона или настолния компютър. Основните предимства на TransferWise са скоростта и изгодните цени.

 

2. Monese

Monese е друго интересно предложение, което със своите 100% мобилни разплащателни сметки подобрява възможностите на личното банкиране. Клиентите на услугата могат бързо да открият европейска сметка, дори и да нямат постоянен адрес, но живеят в страна, която е част от Европейската икономическа зона (ЕЕА). Monese улеснява целият процес, премахвайки нуждата да посещавате банков клон или да декларирате кредитна история.

 

Регистрацията на акаунт може да стане с приложение, като верификацията ще бъде направена със снимането на селфи от мобилното ви устройство. Необходим е и документ за самоличност. Monese предлага една сметка за всичките ви нужди, с която можете да пазарувате, банкирате или изпращате пари до стотици държави. Предимствата на услугата включват неограничени транзакции, безконтактна дебитна карта и теглене от банкомати по цял свят.

 

3. bunq

Активирането на акаунт в bunq става бързо, а след това ще имате пълната свобода да контролирате парите си директно от смартфона. Създателите на услугата са се погрижили да осигурят поддръжка за над 1000 иновативни функции, с които предлагат възможност за трансфери и плащания, независимо от страната, в която се намирате. bunq ще ви спести ценно време, за да се фокусирате върху по-важните неща за вашия бизнес и е официален партньор на TransferWise.

 

Услугата е съвместима с Apple Pay и може да се използва безплатно, но са предвидени и платени версии с много допълнителни функции за управление на парите ви. bunq гарантира, че всеки клиент ще има как да прави трансфери на локации, които се намират до 10 километра над морското равнище и на 10 различни часови зони. Предвиден е и офлайн режим на работа, като услугата ще ви спести и допълнителните такси за теглене от банкомати в чужбина.

 

4. Starling Bank

Целта на Starling Bank е да промени изцяло онлайн банкирането във вида, в който го познаваме. Starling Bank в голяма степен изпълняват обещанието си и са една от най-добрите услуги за извършване на онлайн преводи. Потребителите могат да следят в реално време транзакциите и да получават нотификации за входящи трансфери. Starling Bank гарантира, че само с няколко кликвания има как да управлявате ефективно своя капитал и да си спестите излишни разходи.

 

Сигурността е водещ приоритет за услугата, която гарантира личните финанси на потребителите със специален фонд, който покрива суми до $85 хил. Мобилните приложения за Android и iOS имат удобни за използване интерфейси и това е още една причина да искате да изпробвате Starling Bank. Специални алгоритми се грижат да сте актуализирани към най-актуалните валутни курсове и така да направите преводите и плащанията максимално бързо и изгодно. 

 

Ощe от Digital: Ерата на електронните пари