Най-добрият начин да подобрите скоростта на работа на компютъра си е да го оборудвате със SSD диск. Taка ще гарантирате, че любимите ви приложения, игри или програмите, с които работите ще се отварят и изпълняват задачите максимално бързо. В момента цената на SSD дисковете продължава да е доста висока, което не позволява на много хора да се възползват от предимствата им. Intel смятат, че са намерили решение на този проблем с новата си технология Optane. 

 

Благодарение на нея компютрите могат да действат като бърз каше диск, което увеличава значително производителността. Технологията позволява машините много по-бързо да откриват желаната информация, в сравнение с класическите хард дискове, предаде TheNextWeb. Teстовете на Intel показват, че Optane намалява наполовина времето за стартиране на устройството и гарантира до пет пъти по-висока скорост при отваряне на мобилни приложения. 

 

Потребителите могат да очакват до 65% по-висока скорост при зареждане на игри. Intel Optane модулите са съвместими с популярните M.2 слотове, както и с дънните платки на водещите производители. Teхнологията е оптимизирана и за Intel Kaby Lake процесорите. Първоначално компанията ще продава версии с 16GB и 32GB памет, които ще са достъпни за $44 и $77 от 24 април. Едва ли има по-евтин начин да направите компютъра си по-бърз от иновативната памет на Intel.

 

Вижте как нова технология ще направи компютрите 100 хиляди пъти по-бързи