Технологиите напредват с невероятни темпове и ни позволяват още по-бързо и лесно да имаме достъп до важна информация, независимо къде се намираме. Дигиталната революция обхваща всеки един аспект от ежедневието ни, включително и любимите спортове. Въздействието на технологиите върху спортната индустрия на пръв поглед не е толкова очевидно, но ситуацията е съвсем различна.

Преди ерата на интернет трябваше да се съобразяваме с излъчванията на определени телевизионни канали. Това вече не е необходимо, тъй като можем да открием всяко събитие онлайн или да го стриймнем на мобилните устройства. Единствено ви трябва добра връзка към интернет, за да гледате събития от всяка точка на планетата. Самите игри, спортните резултати и мобилните новини ни заливат денонощно в уеб пространството.

Спортистите носят специални джаджи, които използват модерни технологии за следене на множество параметри на човешкото тяло по време на тренировка и реални двубои. По този начин се извършва мониторинг на атлетите за сърдечната честота, скоростта, измината дистанция, хидратация, мускулна активност и др.

 

 

Треньорите на отбори в спортове с повече участници дори могат да анализират качеството на съня, за да извлекат максимума от състезателите. Много важен аспект от работата на всеки спортен отбор е комуникацията с феновете. В момента са необходими само няколко кликвания ,за да купите билет или друга стока с цветовете на своите любимци. 

Множеството повторения, различни ъгли на камерите и начина, по който се отразяват събитията по телевизията също се промени драстични. Няма как да не обърнем внимание на иновации като системи за видео наблюдение, които подпомагат провеждането на груповите спортове. 

Бизнес интересите на големите телевизионни компании също допринасят за навлизането на повече технологии, които са и солиден източник на приходи.

 

Още от Digital: Електрическите парашути ще са новият екстремен спорт