Пътуването, независимо дали е по бизнес или за удоволствие, никога не е било по-удобно и безпроблемно от сега. Смартфоните улесниха значително и тази наша дейност.

От Mashable са се заели със задачата да проучат как технологиите промениха начина ни на пътуване. Ако все още не сте се възползвали от някое от тези удобства, побързайте, за да сте в крак с последните технологични тенденции.

1. Вече не се налага да се ровим в багажа за документите за пътуване

За технически грамотните пътешественици има голямо разнообразие от услуги, които може да им помогнат да организират всичките си документи за пътуването и нужната им информация на едно място, както и да следят какво се случва в офиса им, докато са на път. Една такава услуга е TripIt Planner. Приложението е достъпно онлайн, така че можете да получите достъп до него по всяко време стига да имате интернет връзка. Други полезни приложения са LoungeBuddy и Hopper.

2. Вече не се налага да се притесняваме, че може да загубим ключа на хотелската си стая

Веригата хотели Hilton вече предлага на своите гости възможността да получат достъп до помещенията, фитнес центровете, дори и до паркинга директно от своите смартфони. До началото на 2016 година, гостите ще имат възможността да използват смартфона си и за да си отключват стаята.

За останалите туристи, които често губят вещите си има едно полезно приложение наречено Tile. Благодарение на него може да намерете бързо не само ключовете си, но и всичките си вещи към които сте прикрепили специална джаджа. А за да не се притеснявате за багажа си, ползвайте Trakdot.

3. Вече не можем да се изгубим в непознат за нас град

Днес смартфоните може да ни свършат чудесна работа като навигационна система, благодарение на изобилието от приложения за навигация. Но дори и сред навигационните приложения, има такива които са по-добри от останалите. Google Translate е друга необходимост, ако сте на място чийто местен език не владеете. Приложението позволява на потребителите да вземат снимки на табели, менюта и така нататък, да сканират целия текст и да го преведат на родния си език. Вижте кои са най-добрите Android приложения за навигация.

 

Вижте как да намерим евтин хотел с помощта на смартфон или таблет