В последните години електрическите тротинетки станаха масов и достъпен градски транспорт. До преди няколко години, тези джаджи струваха не малко пари, но днес вече производителите им са хиляди и конкуренцията налага сериозен спад на цената.

Масово потребителите предпочитат тротинетките пред електрическите велосипеди и електрическите скутери, защото са много по-функционални. Те могат да се сгънат и с тях лесно да се влезне в магазина или метрото.

Можете да стигнете до офиса, да се качите в асансьора с тях и само за няколко часа да ги заредите напълно директно от контакта на офисната електрическа мрежа.

Консумацията на електроенергия е минимална и 100км пробег ви струват между 1 и 2 лева, в зависимост от това, колко мощна и с колко голяма батерия е тротинетката ви.

Част от електрическите превозни средства са още инвалидните колички и популярните сред възрастните хора триколки. Те за съжаление обаче все още са доста скъпи. Находчив азиатец обаче открива решение и на този проблем.

 

 

Във видеото което сме приложили над тази статия, можете да видите, как той от повредени тротинетки е направил специални приспособления, които превръщат стандартна инвалидна количка в електрическа.

Електромоторите на тротинетките почти винаги се намират в предните гуми, а при доста модели батериите пък се намират в тръбата на кормилото. Това позволява на устройството да няма нужда от задна част.

Там в случая се намира закрепващият механизъм, който превръща механичната инвалидна количка в електрическа триколка.     

 

Още от Digital.bg: Как да запишем аудио от Android приложенията си