Вижте още видео ревютата:
 

Смартфон Umidigi Bison Pro - Тест на дисплей, хардуер, софтуер и батерия

Umidigi Bison Pro - Един от най-достъпните качествени бронирани смартфони към настоящия момент

След серия от подробни видео ревюта които Digital.bg му посвети. Вече познавате много добре смартфона Umidigi Bison Pro. Да обобщим накратко какво предлага на потребителите той.

 

 

Брониран корпус, който е устойчив на удар, потапяне във вода и какви ли не още външни влияния. Изключително богата периферия, с огромно количество бутони и функционалности към които водят те. 6.3" дисплей с висока FHD+ резолюция и Corning Gorilla Glass бронировка.

Мощен геймърски процесор MediaTek Helio G80, до 8GB LPDDR4X RAM памет и 128GB сторидж. Голяма 5000mAh батерия, която се зарежда с бързо 18W зарядно.

 

Ако случайно не сте гледали въпросните ревюта и ви е интересно да разберете повече подробности за всичко, което споделяме в тях. Директни линкове към тях сме приложили над тази статия. А сега идва ред да споделим с вас впечатленията си от камерите на Umidigi Bison Pro, защото този смартфон независимо от факта, че е удароустойчив, може да се похвали с камери, които снимат със завидно добро качество.

Основният блок с камери на смартфона се намира в лявата горна задна част и в него освен сензорите за снимане е разположена и една от специалните екстри в Bison Pro - инфрачервен сензор за измерване на температура от разстояние. Освен него, тук има общо 3 камери и светкавица. Но преди да разгледаме параметрите им, ще ви попитаме нещо.

 

 

Със сигурност сте засичали в социалните мрежи снимки на които се вижда един и същи повтарящ се дефект на всеки кадър на един и същи човек, нали? Това се получава защото стъклото над камерата му е наранено. Някои хора си слагат протектори освен върху дисплея и там, но това не е решение на проблема. Историята познава дори бронирани смартфони, чиито стъкла върху камерите се нараняват, но Bison Pro не е сред тях. Umidigi са помислили и за това, като от една страна са интегрирали тук подсилено стъкло, а от друга са направили рамка, която стърчи леко над него.

Така когато поставяте Bison Pro върху масата или пада върху равна повърхност, стъклото на камерата няма да има допир до нея и шансът да се нарани е значително по-малък. От специалните екстри при камерите на смартфона си заслужава да обърнем внимание на тази, която ви позволява да правите подводни снимки. Какво имаме предвид ли? Както знаете, при стандартните снимки обикновено използваме спусъка върху дисплея на смартфона.

 

 

Сензорите на екрана обаче не работят под вода. Umidigi знаят това и по тази причина са извели отделен програмируем бутон за механичен спусък. Той може да се използва както за правене на снимки, така и за стартиране на видео. Специалният софтуер ви позволява и посредством бутоните за регулиране силата на звука да се движите в менюто на камерата, а с третия бутон да избирате различните функции.

И така, време е да преминем към техническите параметри на трите AI камери. Основният сензор, който е разположен най-горе в споменатия блок е дело на Sony, което само по себе си е заявка за достатъчно добро качество. Той е Exmor от типа CMOS и има на разположение апетура f/1.8, която му позволява да снима с много добро качество, дори при ограничен околна светлина. Освен това Bison Pro има и специален оптимизационен софтуер, който при снимки в нощен режим изчиства значително съпътстващият кадрите шум.

 

 

Сензорът е достатъчно голям, с размер 1/2" и използвайки Super Pixel технология обединява 4 по-малки пиксела в един голям с 1.6μm. Така при тъмните кадри както този, както виждате има много добра видимост и детайлност, която ще ви позволи почти да не активирате светкавицата при снимки.

Ако е напълно тъмно и решите да я използвате, то двойният LED диод ще освети качествено обект в кадър на разстояние от до около 4 метра. Основната камера е с 48MP еквивалент и това автоматично ви позволява да изрязвате отделни детайли от общия кадър и те да остават с достатъчно добро, за споделяне в социалните мрежи качество.

 

 

Вторият сензор е ISOCELL и е 16MP. Той е предназначен за ултраширокоъгълни снимки, при които снимката покрива зрителна площ от цели 117°. Така можете да правите много красиви панорамни фотографии или да снимате ефектно храна или продуктова фотография, заради лекото изкривяване в краищата на кадъра, което се наблюдава.

Третата камера на Umidigi Bison Pro е предназначена за снимки от много близко разстояние. Да, това е така нареченият Macro сензор, който ви позволява да правите детайлни и ясни снимки дори на много малки обекти като например монети. Теста ни показва, че при заявените от Umidigi 25мм близките снимки стават наистина добре.

 

 

Предната селфи камера на Umidigi Bison Pro също може да се похвали с това, че е дело на Sony. Тук обаче сензорът е Exmor RS и е с 24MP еквивалент. А

пертурата f/2.0 също ви позволява да правите достатъчно добри снимки и видео при ограничена околна светлина. Високата резолюция пък ви предоставя добра детайлност, дори при по-близки селфита.

 

 

Както основната, така и предната селфи камери могат да снимат видео във Full HD качество с 30fps.

Купете Umidigi Bison Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com