Вижте още видео ревюто: Apple iPhone 11 Pro и 11 Pro Max - Цена, дизайн, дисплей и аксесоари
 

Това са новите Apple iPhone 11 Pro и 11 Pro Max, в първата част на това видео ревю, екипът на Digital.bg ви запозна с част от техните новости и специфики, с цените, с преимуществата и недостатъците. Няма да ви преразказваме вече показаното, за пропусналите линк има над тази статия. Сега ще продължим напред, защото за тези смартфони определено има какво да се говори след тестовете на които ги положихме.

В основата на хардуера стои процесор Apple A13 Bionic, най-бързият, който до този момент бранда е произвеждал и един от най-бързите в света като цяло. По данни на Apple, А13 е 2 пъти по-бърз от Snapdragon 855. От друга страна обаче, отново от същото място научваме, че спрямо предишното поколение A12, А13 e с 20% по-мощен, респективно и той трябва да е доста по-бърз от най-бързият Snapdragon…дали е така обаче наистина? Дефакто не, това се потвърждава от някои статистически тестове, като например Geekbench Multi-Core, резултатите от който ще споделим с вас тук, като ще добавим в надпреварата още един процесор - Kirin 990, който Huawei интегрираха наскоро в своя Mate 30 Pro.

 

 

Apple A13 Bionic постига 11294 точки, а предшественика му 11280. Snapdragon 855 Plus е с 11644, а Kirin 990 с 11365. Излиза, че всичките изброени са почти реципрочно бързи, а кой е с няколко точки повече или по-малко е без значение – на всички тях игри и програми вървят идеално гладко, без значение от това колко тежки са те. Факт, по време на тестовете ни, телефоните работеха доста бързо. Дори за момент не се сблъскахме с някаква наченка на забавяне.

 

 

По отношение на вградената памет 64GB определено са крайно недостатъчни, а слот за microSD няма. Вариантите са два – давате още около 300лв за модела с 256GB или около 700лв за този с 512GB, можете и да си платите за виртуално пространство в облака на Apple. Тук е момента да отбележим, че най-накрая феновете на ябълката ще могат да имат iPhone с 2 SIM карти, като едната ще бъде виртуална eSIM. А1 обавиха официално, че вече ще предлагат услугата за абонатите си. 

 

 

Един от основните акценти при новите смартфони на Apple са камерите. Най-накрая и iPhone се сдоби с 3 сензора по 12MP всеки върху гърба си. Камерите са широкоъгълна, 2х оптичен zoom и суперширокоъгулна с ъглъл на снимане 120 градуса. Тук няма да ви разказваме сухи спецификации – навсякъде в интернет можете да ги прочетете. Ще ви покажем няколко тестови снимки, които направихме за вас.

 

 

По време на представянето на 11-ските, Apple заявиха, че смартфоните им правят страхотни снимки на тъмно. Имахме под ръка Huawei P30 Pro и решихме да направим нагледна съпоставка между камерата му с тази на iPhone 11 Pro, като само можете да направите заключенията си, които ще се радваме да споделите с нас във формата за дискусии тук долу.

 

 

Ако трябва да изберем едно нещо, което най-много ни впечатли при камерите на iPhone 11 Pro и Pro Max, то това определено би била монохромната фотография на селфи камерата. Снимка с такова качество не бяхме виждали до момента от нито един друг смартфон. Което си е, си е – Браво на Apple.

 

 

При новите модели е увеличен заряд на батерията, достигащ съответно 3046mAh срещу 2658mAh и 3969mAh срещу 3179mAh. Те в комбинация с оптимизираната консумация на хардуера и адекватният софтуер, водят до увеличаване време за автономност. При iPhone 11 Pro то е с 4 часа повече от това на XS, а на Pro Max е 5 часа над това на iPhone XS Max.

 

 

Тази година Apple представиха новото си бързо 18W зарядно, което върви заедно с 11 Pro и Pro Max, но не и с по-евтиният iPhone 11. 18W на фона на 45-50W при други брандове, не е много за хвалене, но все пак нещо е повече от нищо. Безжичното Wireless зареждане, все още остава несбъдната мечта за феновете на iPhone.При зарядното си, Apple обаче са направили нещо, което автоматично ще ви ограничи да не можете да използвате Lightning кабелите от стария си iPhone с бързото зярядно в комплекта. То е с USB Type-C вход. Още едно неудобство – ако искате да прехвърлите снимките си от телефона на лаптоп и той няма USB-C вход…това няма да има как да се случи. Не, че не можете да си купите преходник за 10-тина лева, но при положение, че сте дали вече 2-3000лв за телефон е някак дразнещо Apple да не ви сложат и един преходник в комплекта. Но не сте изненадани нали – все пак толкова години Apple все още не слагат в кутията си и преходник към аудио жак. Но да не сме нахални, поне бързото зарядно е бонус/

 

 

Е, обновления при новите iPhone 11 Pro и Pro Max има, но дали те са чак толкова съществени? Всеки сам ще си отговори на този въпрос, включително и самите Apple, които случайно или не свалиха от продажба в официалната си страница iPhone XS и XS Max. Сега ще си кажете – „Защото са вече стари.“. Ами не, оставили са iPhone 8 който е наистина стар, така че по-скоро са махнали предишното поколение, защото то до голяма степен се припокрива със сегашното.