Вижте още: Vernee X Plus - Смартфон с голям безрамков дисплей и красив дизайн

Вижте още: Vernee X Plus - 6GB RAM, 128GB вградена памет и 6200mAh батерия

 

Тези от вас които следят Digital.bg го познават добре. Това е Vernee X Plus с който ви запознахме обстойно в поредица от видео ревюта.

Основните акценти в тях са красивият дизайн с метален корпус и ефектни цветове, богатата окомплектовка с която идва модела, големият 6" дисплей с FHD+ резолюция, мощният 8-ядрен процесор Helio P23, 6GB RAM и 128GB вградена памет. Да не пропускаме и огромната 6200mAh батерия.

Ако сте от тези хора които не са гледали ревютата ни посветени на Vernee X Plus, директни линкове към тях ще намерите тук долу. А сега е време да споделим с всички вас последният компонент от техническите характеристики, който при всички случаи ви интересува във всеки смартфон който купувате – неговата камера. Нека разберем отговора на въпроса, как снима Vernee X Plus?

Камерата на Vernee X Plus е със сензор Sony IMX258

 

Основната камера върху гърба е двойна, като сензорите са 16MP + 5MP. Реално снимате само с по-големия, а по-малкия е активен в „Blur” режим когато акцента е върху даден обект на преден план и той е на фокус, а фона е замъглен. С вертикална скала можете да регулирате големината на фокусираната зона, а с хоризонталната – степента на дефокусиране.

 

 

Както виждате дори при по-слаба осветеност има добро разграничаване между двете зони. Разбира се най-добрите кадри ще постигнете при добре осветени обекти.

 

 

Да влезнем в основен “Photo” режим където снимаме само с горната Sony IMX258 камера. Впрочем със същият сензор са смартфони като LG G6 и Xiaomi Redimi Pro, което само по себе си подсказва, че от тази камера можем да очакваме много високо качество. 

 

 

Фокусирането и снимките тук стават много бързо, защото сензорът разполага с Exmor RS технологията на японският технологичен гигант, която е известна със скоростта си. Ето и как работи фокуса, забавяне почти не се наблюдава. Камерата разпознава и проследява на фокус до 15 лица в кадър.

 

 

Максималната резолюция на снимане е цели 5376х3024 пиксела. Това ви позволява както да използвате цифровото приближаване без да влошавате значително качеството, така и след като сте направили снимка, да изрежете от нея определена част, която ще е с достатъчно добра детайлност. Пояснение как можете да направите това още на смартфона си, ще намерите във видео ревюто над тази статия. 

Творческите филтри на камерата

 

Тук имате още различни готови филтри, както и ръчно регулиране на Светлина, Цвят и Контраст. Различни филтри във “Photo” режим могат и да се активират от изскачащото в ляво меню. Горе в дясно пък можете бързо да активирате HDR. 

Настройки на камерата 

 

Тук са и някои полезни бързи настройки като анти фликър, ZSD, таймер, размер и резолюция на снимката. От тук можете да активирате и GPS локализиране. 

 

Така след като сте направили снимка, дори след години да я разглеждате, на Google Maps ще видите точна локация, къде е направена тя. Това се отнася и за панорамните снимки, които могат да са както хоризонтални, така и вертикални. 

 

В същото време не е задължително да направите кадъра от край до край – можете да го прекъснете по всяко време с виртуалният бутон тук или чрез физическият спусък за който използваме курсора за звука.

 

Напоследък е все по-актуално да се правят ретро черно-бели снимки. Vernee X Plus е подходящ и за феновете на монохромната фотография. Ето и няколко кадър които направихме за вас в „Mono” режим.  

 

 

При смартфона на разположение имате и режим „Face Beauty” който изглажда козметични дефекти и бръчки по кожата. Ето и каква е разликата със и без тази функция.

 

 

За тези които са „на ти” с фотографията, в X Plus Vernee са добавили режима „Pro”. Тук вече можете ръчно да правите различни настройки на кадъра преди реализирането му – светолосила по ISO, баланс на бялото и яркост.

 

При снимане на видео, максимналното качество е 1080p с 60fps. 

 

Vernee X Plus има двойна LED светкавица състояща се от жълт и бял диод които активирайки се заедно осветяват така обектите в кадър, че те последствие на снимката излизат точно както изглеждат а не са по-студени, както при смартфоните с единичните светкавици.

 

 

Да преминем към предната камера, която отново е двойна 13MP + 5MP - тоест ще можете да се възползвате от „ефект боке” и при селфита.

 

Селфи с "боке ефект"

Също така и тук имате светкавица, което е голям плюс за феновете н нощният клубен живот. Без тази екстра селфитата в дискотеката са само мираж. 

 

В общи линии Vernee X Plus е идеално измислен за тези които обичат да се снимат, не само защото и тук имате монохромен режим – смартфонът както вече стана ясно има цели 128GB памет върху която можете да пазите архив от десетки хиляди снимки и видео. Ако ви е интересно как снима видео предната селфи камера – тест който заснехме с нея ще намерите във видеото над тази статия.

За по-любопитните от вас - официалната страница на вносителят на Vernee в България е Smartfonix.com Там можете да намерите най-ниските цени на Vernee у нас.