Вижте още: Ulefone T1 - 6GB RAM памет и Helio P25 процесор

Вижте още: Ulefone T1 - Смартфон с впечатляващ дизайн и добра цена

 

Това е Ulefone T1, един много интересен смартфон който благодарение на поредица от видео ревюта на Digital.bg познавате добре. Накратко - имате 5.5" Full HD дисплей с Corning Gorilla Glass 3 протекция, красив метален корпус с ефектни цветове, 8-ядрен процесор Helio P25, 6GB RAM и 64GB вградена памет, 2 SIM карти и батерия с 3680mAh.

Т1 определено не е обикновен смартфон, като в това видео ревю ще разберете и защо спокойно може да бъде определен като камерафон. Това звание даваме единствено на смартфоните които наистина са ни впечатлили с качеството на снимките които правят и с функциите които ни предоставят камерите им.

Ulefone T1 има 16MP + 5MP и четворна LED светкавица

 

Да започнем с основните върху гърба на T1. Числото е множествено и както сте се досетили, една от функциите на втората камера е да позволи на този Ulefone да прави снимки с ефект „боке”. 

 

Тук той се получава наистина добре. Ето серия от няколко тестови снимки които направихме с телефона.

 

 

Основната камера на Т1 се намира от външната страна на гърба. Сензора е Samsung S5K3P3 с цели 16.4MP които производителят закръгля на 16MP. Това можете да разберете когато влезнете в информацията която има всяка от снимките ви. 

 

Тук също така можете да разберете каква е апертурата, светлосилата, скоростта на затвора и фокусното разстояние. Много полезно инфо за любителите на фотографията. 

С Ulefone T1 можете да снимате във формати 16:9 и 4:3 с резолюция до 3504х4672 пиксела

 

Ако решите, че резолюция от 3504х4672 пиксела не ви е нужна (обикновено това се случва ако ще правите снимка за качване във Facebook или Instagram), тогава можете ръчно да промените размера от настройки. От тук можете да избирате и между формати 16:9 и 4:3. За тези които не са запознати – ето каква е разликата в снимките в двата формата.

 

Снимка във формат 16:9 

Снимка във формат 4:3

Тези снимки умишлено направихме в условия на по-слаба осветеност, за да можете да добиете представа как се справя и с това изпитание камерата със светлосила f/2.0.

С помощта на PDAF, Ulefone T1 фокусира мигновено

 

Ulefone T1 има на разположение бърз PDAF фокус при който фокусирането както при снимки, така и при видео става почти мигновено. Тук можем да споделим и добрите си впечатления от фокусирането от съвсем близко разстояние при така наречените “Macro” снимки.

 

 

Също така камерата има и специален софтуерен режим който превантивно се грижи да няма хора със затворени очи на кадъра. Тоест ако сте натиснали спусъка и камерата разпознае, че някой мига, тя ще реализира кадъра непосредствено след като той е отворил очите си. В случай, че смятате тази функция за ненужна, лесно можете да я изключите от менюто с настройки. Там имате също автоматично разпознаване на кадъра и изсветляване на обекта на преден план.

Камерата на Ulefone T1 има хоризонтална и вертикална панорама

 

В режим Panorama снимките са доста качествени. Тук можете да снимате както хоризонтално, така и вертикално. Също така не е задължително да правите пълен кадър, чрез виртуалният бутон или механичният за регулиране на звука, можете винаги да спрете панорамната снимка в даден момент.

 

 

Ако имате много цветове в кадър или неравномерно осветен фон, активирайте режима HDR. Ето каква е разликата в снимките ако сте го включили и ако не сте.

 

Професионален режим

За тези от вас които се чувстват достатъчно уверени във фотографските си възможности, Ulefone са добавили специален “Pro Photo” режим. Там вече напълно е изключена каквато и да е софтуерна помощ от телефона. Сега вече можете да регулирате насищането, яркостта, контраста, експозицията, ISO и баланса на бялото.

 

Ulefone T1 има двутонална светкавица която се състои от общо 4 LED диода. В резултат осветените цветове са максимално реалистични, а при пълен мрак качествено се осветяват обекти в кадър на до около 4 метра.

 

Светкавица има и при предната селфи камера. Екстра която много ще се хареса на феновете на нощният живот и излизането по клубове. 

 

Самата камера е 8MP и има същата апертура както при основният сензор – f/2.0. Това автоматично ни навява на мисълта, че можем да правим не лоши селфита и при слаба осветеност – да тестваме.

 

 

Тук ще активираме и “Beauty Face” режима при който можем чрез тази скала да регулираме степента на изглаждане на кожата на лицето ни.