Купи Ulefone S9 Pro с най-ниска цена в България от Smartfonix.com

 

В обзорно видео Digital.bg вече ви запозна Ulefone S9 Pro. Един доста интересен смартфон с красив дизайн, добри технически характеристики и най-важното – изключително примамлива цена.

 

 

Реално това е едно добре балансирано устройство, при което Ulefone са се погрижили средностатистическият потребител да получи всичко от което има нужда при един съвременен смартфон, без да плаща излишни надценки заради маркетинг и рекламни трикове, както процедират много други марки.

Вижте още: Смартфон Ulefone S9 Pro - мнения и първи впечатления

Накратко, за около 200лв получавате: елегантен корпус в 3 цветови разновидности, голям 5.5" дисплей с извит 2.5D горен слой и протектор, Възможност за отключване с Fingerprint сензор и Face Recognition софтуер, мощен процесор MediaTek с 1.3GHz честота, 2GB RAM, 2 едновременно работещи SIM карти, батерия с цели 3300mAh заряд и интуитивен софтуер, поверен в ръцете на операционна система Android 8 Oreo.

 

Умишлено изпуснахме да споменем камерите, защото в това специализирано фотографско видео ревю, ще получите нагледен отговор на въпроса „Как снима Ulefone S9 Pro?“

 

 

На първо място, макар и бюджетен, този смартфон може да се похвали с двойна камера с 13MP+5MP. Екстра която свързваме с далеч по-висок клас смартфони, като например iPhone X при който двете камери са 12MP. При S9 Pro целта на втората камера е спомагателна при снимки с така нареченият „Ефект Боке“ при който избираме определен обект в кадъра, маркираме го с пръст по дисплея и с тази скала можем да регулираме големината на зоната която ще бъде на фокус, а всичко останало около нея ще бъде размазано.

 

 

Сега с втората скала можем да регулираме степента на дефокусировка до 80%.  Ето и серия от тестови снимки в които сме се постарали да снимаме не само в идеални условия, но и когато околната светлина е ограничена.

 

 

При такава, при по-нискокачествените камери, ефекта е по-размит и няма толкова добра рязкост. Тук разбира се не можем да не отдадем заслуженото и на добрата светлосила на камера. ƒ/2.2 ви позволява да правите снимки в почти тъмни места, без да включвате светкавица. При пълен мрак пък на помощ идва силна двойна LED светкавица, която осветява пълноценно обекти на до около 3 метра при снимки и 2.5 метра при видео.

 

 

В автоматичен режим на снимки, единствено трябва да натиснете спусъка, който може да е виртуален или най-левият бутон по периферията горе. Сега телефонът сам определя достатъчно светло ли е, за да не пуска светкавицата, насочва фокуса към лице или обект в кадър, прави цветови настройки, баланс на бялото и светлосила по ISO.

 

 

В „Pro“ режим тези настройки се правят ръчно. Без значение от това кой от двата режима сте избрали, вече реализираната снимка е с достатъчно висока резолюция, че да можете да отрежете от нея отделен детайл и той да бъде с ясен. Така нареченото „кропване“ става от допълнителното меню с корекции. Тук имате още различни готови филтри и възможност за фина ръчна корекция .

 

 

Ако искате да публикувате ефектна черно-бяла снимка с интересна архитектура която сте заснели по време на почивката си, няма нужда да я коригирате с допълнителни филтри. Ulefone S9 Pro разполага и с режим „Mono“, в който както и сами виждате, кадрите стават много добре.

 

 

Това пък е „Panorama“ – при нея можете да правите до 220-градусов кадър както по хоризонтала, така и по вертикала. Смартфонът има и режим ”FaceBeauty”. С основната камера с него можете да правите интересна портретна фотография, а когато преминете към предната – в селфитатата си ще сте с гладка кожа, с равномерен цвят и изразени черти.

 

 

Ако при повечето бюджетни смартфони предната камера е поставена по-скоро просто, за да присъства - при Ulefone S9 Pro сензорът е с доста добро качество. 5MP с апартура ƒ/2.0 която автоматично позволява да си правите достатъчно ясни селфита, дори когато не сте на добре осветено място. Ако сте фенове на арт и ретро снимките, можете да преминете към режима „Mono“ – също както при основата камера и тук монохромните снимки се получават доста добре.

 

 

Високото качество на предната камера при Ulefone S9 Pro е наложително, тъй като смартфонът има функция Face Recognition при която когато е заключен, екранът се отключва след като предната камера ви разпознае пред себе си. Тестовете ни показват, че тя работи безпроблемно, при ярко слънце, при слаба осветеност и дори когато сте с диоптрични очила.