Това е красивият и запомнящ се Ulefone S10 Pro с който вече Digital.bg ви запозна обстойно в поредица от две подробни видео ревюта. Да синтезираме накратко.

 

 

Това е красив бюджетен Dual SIM смартфон който се предлага в 3 цветови разновидности, върви в комплект с 2 протектора за дисплея и стилен силиконов кейс. Формата на телефона е ергономична и е удобен за държане в ръка, като размерите му не издават, че пред себе си имаме цели 5.7“ дисплей. Той е с характерна „Notch“ извивка и има достатъчно добро качество с висока яркост. Процесорът му е 4-ядрен MediaTek , RAM паметта 2GB, а вградената памет от 16GB може да се увеличи с до 128GB посредством microSD, бе да се налага да изключвате смартфона. Операционната система е Android 8.1 Oreo, а бетерията с цели 3350mAh заряд който е достатъчен за между 2 и 3 дни работа с едно зареждане.

В общи линии, вече знаете почти всичко за Ulefone S10 Pro. Остана обаче да ви отговорим нагледно на още един важен въпрос:  „Как снимат камерите на Ulefone S10 Pro?“ В това ревю ви очакват много тестови снимки и видео, както някои полезни съвети – как да снимаме правилно.

Сигурно вече ви е направило впечатление, че върху гърба на смартфона има две камери, това автоматично е заявка за интересни снимки които можем да направим с S10 Pro, въпреки ниската му цена. Сензорите са 13, интерполирани до 16MP основен и 2 към 5MP помощен който основно служи за реализирането на снимки с таканареченият "Ефект Боке" при който имаме обект на преден план на фокус и размазан фон.

 

 

Преминавайки в „SLR“ режим, вие можете да насочите с пръст зоната или обекта който искате да бъде на фокус. Сега чрез този слайдър, можете да регулирате степента на дефокусировка.  Камерата е с апертура f/2.0 и се справя добре дори при по-слаба осветеност, но ако искате кадърът ви да бъде идеален, снимайте при по-добро осветление. Същото се отнася и за стандартният „Photo“ режим, освен в случаите в които сте активирали режимът HDR.

 

 

Него активирате, когато имате неравномерно осветяване или по-далечен фон който искате да има колкото се може по-близка детайлност с обектите на преден план. Освен двойна камера, S10 Pro има и двойна светкавица.

 

Целта на LED диодите е не само да осветяват обекти на колкото се може по-далечно разстояние, но и при снимки камерата да пресъздава колкото се може по-реалистично цветовете на обектите в кадър. Ето и какво се получава като краен резултат.

 

 

В бара с настройки в ляво, освен HDR и светкавица, имате няколко творчески филтъра и цял арсенал от подробни настройки.  Натискайки по дисплея да правите снимка, със или без звук имитиращ фотоапарат, можете и да използвате курсорът за звука като механичен спусък. С тези настройки имате възможността да добавите „Grid line“ решетка, да се възползвате от нулево забавяне при спусък или да активирате „Anti-flicker“ ефект при снимки на луминисцентно осветление.

 

 

От тук също така можете да активирате „Location info“ при което телефонът при което телефонът, с помощта на GPS навигацията, запаметява във файла на всяка снимка, данни с точното място на което е направена и последствие отваряйки Google Maps, можете да разберете къде точно по земното кълбо е била направена тя.

 

Също така тук имате и „Brand watermark“ който добавя към всяка снимка воден знак с това с какъв смартфон е направена тя.

 

 

Както при основната, така и при предната 8MP селфи камера, можете да се възползвате от функцията „Beauty“.  За разлика от повечето смартфони, където тя е просто една скала, която замазва лицето в кадър, при Ulefone S10 Pro разкрасяващата функция има цели 5 подраздела на промяна., които се регулират с въпросният слайдър.