Вижте още: Смартфон Ulefone Power 6 - Тест на дисплей, хардуер, софтуер и батерия
 

 

Благодарение на поредица от видео ревюта, които Digital.bg му посвети, вече познавате добре смартфона Ulefone Power 6. Той има красив модерен дизайн с ефектни цветове, голям 6.3" FHD+ Waterdrop дисплей, мощен 8-ядрен процесор, 4GB RAM памет и 64GB памет, като всичко това се захранва от огромна Li-Po батерия с 6350mAh заряд. А когато добавим и че цената на модела съвсем достъпна, с чиста съвест можем да препоръчаме Power 6 на всеки, който в момента е поставен пред задачата да търси нов смартфон от бюджетен клас.

 

Момент, не пропуснахме ли нещо?! Да, оставихме камерите на Ulefone Power 6 за отделно фотографско видео ревю, защото независимо от ниската си цена, този смартфон успя да ни изненада много приятно с качествените снимки и видео, които прави. Върху гърба на смартфона, камерите са две - 16 MP + 2 MP. Както се и досещате, вторият сензор е спомагателен, за да можете да правите снимки с "Ефект Боке". Натискайки с пръст по екрана, можете да насочите камерата към зоната която искате да бъде на фокус, а със скалата в дясно от кръга, можете да регулирате размера му. Долу имате още една скала, която пък регулира степента на дефокусировка.

 

 

Освен това имате монохромен режим, който работи отлично. Нещо в което и сами можете да се убедите от кадрите на екраните си.

 

 

В менюто с настройки горе в ляво се разкриват много и разнообразни възможности. В „Scene mode“ имате на разположение общо 13 режима на снимане. Всеки от тях е със специфичните си настройки на светлосила, баланс на бялото и експозиция. Така например можете да направите идеалният кадър за нощен портрет, който пък се отличава коренно като настройки от “Sport”, при който обектите в кадър се движат бързо.

 

 

Разбира се имате и автоматичен режим, който посредством самостоятелен алгоритъм, сам разбира какво точно снимате и прави нужната настройка за кадъра. При споменатите кадри с движение, можете да активирате и функцията „Continuous shot“ при която при задържане на спусъка се реализират 10 или 20 последователни кадъра. Ако пък активирате ZSD (zero shutter delay), между натискането на спусъка и реализирането на кадъра, няма да има почти никакво забавяне.

 

 

При снимки от ръка, размазването на кадъра са неутрализира софтуерно посредством „Anti-shake“ режим. Единственото неудобство при него е, че кадрите са с малко по-ниска резолюция. Иначе максималната резолюция за формат 4:3 е 16MP, в 16:9 – 12MP, а 18:9 – 8МР.

 

 

При видео, максималното качество е Full HD и е налична EIS електронна стабилизация. При видео, камерата на телефона има възможност за настройка баланса на бялото и неутрализиране на трептенето при снимки на места с луминисцентно осветление. Имате също така същите „Scene mode“ заготовки, както при правене на снимки.

 

 

Върху всяка от снимките, можете да добавите воден знак, който показва с какво устройство е направена тя. Имате също така възможност да активирате функцията “Location”, която запаметява във файла на всяка снимка, къде е била направена тя. Последствие дори да свалите снимките на компютъра си, чрез Google Maps, можете да видите на картата, къде точно са били направени те.

 

 

Обикновено бюджетните смартфони имат ограничено количество вградена памет, но това правило не е в сила за Ulefone Power 6, който има 64GB сторидж. Това е обем върху който можете да поберете около 13 000 снимки. Доста трудно е да направите толкова, но ако това се случи и имате нужда от още памет, можете да добавите до 256GB посредством microSD. Много полезна функция с която разполага Ulefone Power 6 е възможността ръчно да изберете, къде да се запаметяват снимки, които правите. Така можете да снимате директно върху microSD картата.

 

 

Имате на разположение и режима Pro, при който можете ръчно да правите всички настройки, които са предварително зададени в споменатият „Scene mode“. Както подсказва и името му „Pro“ е създаден за професионална употреба и е предназначен за хора които са „на ти“ или искат да станат „на ти“ с мобилната фотография.

За всички останали – използвайте автоматичният режим и просто натискайте спусък на камерата и тя ще прави всичко вместо вас. Тук е момента да ви кажем, че освен виртуалният бутон на дисплея, за механичен спусък можете да използвате и курсора за звука.

 

 

Предната селфи камера на Ulefone Power 6 също е с доста добро качество - 16 MP с апертура ƒ/1.8, която ви позволява да снимате с достатъчно добро качество, дори при липса на достатъчно околна светлина. Тук можете да се възползвате от режима Beauty при който изглаждате кожата на лицето в кадър, увеличавате размера на очите или правите лицето му по-тънко. Също можете да снимате в монохромен режим, като видеото е с 1080p.

 

Купете Uefone Power 6 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Без значение с коя от двете камери снимате, вече реализираните снимки могат да се коригират лесно посредством вграден в телефона софтуер. С него можете не само да изрязвате детайли от кадъра или да ги завъртате. Тук имате общо 12 базови заготовки + автоматична корекция. Също така можете ръчно да регулирате яркост, цвят или фокусировка. Много полезни функции, особено за феновете на Instagram и Facebook.