Купете Ulefone Armor 6E с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

След като Digital.bg му посвети серия от подробни видео ревюта, вече познавате много добре смартфона на екраните ви.Това е прахо, ударо, водо и всъщност устойчивият на какви ли не влияния Ulefone Armor 6E. Въпреки високата IP68/69K и MIL-STD-810G протекция, телефонът има много елегантен метален корпус с компактни размери. В същото време хардуерът е доста сериозен, защото в основата му стои един от най-добрите процесори на пазар - Helio P70, в комбинация с 4GB RAM и 64GB вградена памет, която ви е достатъчна, за да събере не малко количество игри, програми и снимки. Като ще наблегнем на снимки, защото това видео ревю ще е посветено именно на тях.  Тук ще отговорим нагледно на въпроса „Как снимат камерите на Ulefone Armor 6E?“

 

Върху гърба си телефона има две камери 16MP+2MP. Основният сензор е Samsung S5K3P9SP което е сериозна заявка за качество и това се потвърждава от снимките които направихме с него. Пикселите са достатъчно, че да можете да направите общ кадър и последствие да отрежете детайл от него, без да се наруши прекалено много качеството му.

 

 

Сензорът е с апертура f/1.8 което му позволява да снима добре дори при намалена околна светлина. Ако се загледате в този кадър, ще забележите, че шумът е значително по-малко в сравнение с камера с по-голяма апертура. В атоматичен режим на снимане, при нужда се активира и „HDR“. Той изрявнява неравномерното осветяване и насителността на кадри с много цветове, обекти на преден и заден план.

 

 

Споменавайки обектите на преден и заден план, ще обърнем внимание и на режима “Blur” в който на помощ идва втората помощта камера. Това на екраните ви да снимки направени с така нареченият „Ефект Боке“ при които обекта на преден план е на фокус, а фона около него дефокусиран. Тази функция е чудесна за снимки на храна, продуктова фотография и портрети.

 

 

Натискайки с пръст по екрана избирате зоната която ще бъде на фокус, а с курсор до нея, степента на дефокусировка. В подробните настройки  на камерата можете да изберете както резолюцията, така и формата за снимане, като за ваше улеснение можете да сложите за основен 4:3 който е готов за споделяне Инстаграм и Фейсбук. Ulefone Armor 6E е подходящ и за феновете на монохромната фотография, защото ви позвоялва да снимате черно-бяло.

 

 

В настройките на самият телефон можете да изберете режима за подводни снимки, който изключва сензорите на дисплея и за спусък се използват механичните бутони по периферията.  Защитата на телефона ви позволява потапяне във вода с дълбочина до 2 метра. Ако смятате, че можете да снимате достатъчно добре, можете да преминете от автоматичен в ръчен режим. Там всички настройки на баланс на бялото, светлосила по ISO и експозицията се правят ръчно.

 

 

Към файла на всяка снимка можете да добавите GPS таг с локацията където е бил направен. Така последствие, дори след години да отворите снимката, в Google Maps ще видите точното място на което сте я направили. От опит можем да ви кажем, че е много приятно след време да си спомните местата които сте обиколили в миналото, виждайки снимките които сте направили на тях.

 

 

Предната селфи камера Ulefone Armor 6E е със сензор Sony IMX134 Exmor RS. Той е 8MP с реципрочна светлосила на основната камера - f/1.8. С нея отново можете да снимате монохромно, а при селфита можете да преминете в режим „Beauty“, който разкрасяване в кадър и премахва от него бръчки, пъпки и други дефекти.

 

Ако искате да научите повече подробности за тестваният тук Ulefone Armor 6E, можете да посетите официалният сайт на вносителя му в България – Smartfonix.com