Купете Ulefone T2 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Благодарение на серия от видео ревюта, които Digital.bg му посвети, вече познавате много добре смартфона Ulefone Т2. Накратко - като един истински флагман, той може да се похвали с впечатляващ и запомнящ се дизайн в компактен корпус направен от висококачествени материали. Въпреки огромният си 6.7“ дисплей, заради почти пълната липса на рамка около 3 от страните му, Т2 е удобен за работа с една ръка. Телефонът се предлага в две цветови разновидности, като корпусът прелива между няколко различни цвята. В комплект имате два протектора за дисплея, бързо 9V 2A зарядно, два донгълга и силиконов кейс, който имитира преплетена кожа. Хардуерът на Ulefone T2 е доста сериозен - в основата му стои 8-ядрен процесор Helio P70 с тактова честота 2.1GHz в комбинация с 6GB RAM и 128GB сторидж. Батерията на телефона е с цели  4200mAh заряд, който му е достатъчен за 30 часа непрестанни разговори или 650 часа в режим на изчакване.

За тези от вас на които е интересно да разберат повече за този висококачествен флагман с достъпна цена сме приложили директни линкове към целите видео ревюта тук долу.

Смартфон Ulefone Т2 - Тест на дисплей, хардуер, софтуер и батерия

Ulefone T2 - Смартфон с красив дизайн и достъпна цена

 

А сега е време да отговорим нагледно на въпроса „Как снимат камерите на Ulefone Т2?“ Те са общо 3 на брой – две върху гърба и една в Notch извивката на дисплея. Сензпроите са 16MP + 8MP, а този за реализиране на селфита също е 8MP. И при двете основни камери има апертура ƒ/1.8, която ви позволява да снимате при слаба околна светлина.  Ако пък решите да снимате при пълен мрак с тази върху гърба, на помощ идва силна двойна LED светкавица с диапазон на качествено осветяване от около 3 метра.

 

 

Нека сега разгледаме и възможностите, които ни предоставя софтуерът на тези камери. Основният режим в който почти всичко става автоматично се казва Picture. “Почти”, защото натискайки с пръст по дисплея избирате зоната за фокусиране. В този момент в дясно излиза скала, с която можете ръчно да регулирате яркостта на кадъра. Макар и автоматичен, в този режим имате възможнос и за различни настройки. Те излизат от менюто над екрана. В подменюто „Scene mode“ можете да изберете между 13 режима с готови настройки за кадър – спорт, нощ, портрет, фойерверки и др.  

 

 

От тук можете да активирате „Anti-shake“ режим за стабилизиране на кадъра и „Anti flicker“ за снимки под луминисцентно осветление.  „Self timer“ за самоснимачка, а тази опция ви позволява да регулирате размера и формата на снимане и да активирате продължителна снимка, при която след задържане на спусъка да се реализират 10 или 20 последователни кадъра. От тук можете да правите ръчна на стройка на баланса на бялото и на светлосилата по ISO.

 

Интересна функция е „Location“, която добавя към файла на всяка снимка информация с точното местонахождение където е била направена тя. Последствие можете да отворите „Google maps“ и да видите къде точно по земното кълбо и кога е бил направен кадъра. Благодарение на “Water mark” пък тестовите снимки, които виждате на екраните са с това лого. 

 

 

Най-долу пък можете да изберете при наличие на microSD карта памет, върху нея или върху сториджа да се записват вече направените снимки. Когато снимате видео, максималното качество е FHD. Тук са налични електронна стабилизация, “Anti flicker”, баланс на бялото, сценичните режими и GPS тага с местонахождение.

 

Както вече споменахме, Ulefone Т2 има две камери. Помощният сензор мери дълбочината на кадъра и ви позволява да снимате с „Ефект Боке“ при който обекта на преден план е фокусиран, а фонът зад него стои размазан. Степента на дефокусировка се регулира с тази скала. Телефонът ви позволява още да правите монохромни снимки, които както и сами виждате се получават доста добре.

 

Ако решите, че искате да вземете всичко в свои ръце, можете да снимате в режим „Pro“, където всички настройки се правят от вас – бланс на бялото, светлосила по ISO, яркост и фокус.

 

Режимът „Beauty“ е активен както при основната така и при предната селфи камера. С него можете да изглаждате бръчки и да премахвате пъпчици и дефекти от лицето в кадър, можете да правите лицето по-тясно и да увеличавате очите, правейки ги блестящи.  Ето и няколко селфита, които направихме специално за вас.