Вижте още: Как снима Motorola Moto G100 - Тестови снимки и видео

В средата на месец април, заедно с модела Xperia 10 III, Sony анонсираха своя флагман смартфон Xperia 1 III. Моделът се очаква да се появи в продажба съвсем скоро, но въпреки това вече в Интернет пространството има не малко количество информация, свързана с тестове проведени с него.

Последната идва от потребител с ник ZACKBUKS в социалната мрежа Weibo. Той споделя нощна фотосесия, която твърди, че е направена с камерите на смартфона Xperia 1 III. Те са с наистина големи възможности и върху гърба на устройството са 4 на брой и са дело на Zeiss optics, с Zeiss T лещи.

 

 

Първата и основна от тях е 12MP, с апертура f/1.7, с 1/1.7" и 1.8µm размер, като използва Dual Pixel PDAF технология. Втората също е 12 MP, но вече 105мм телефото и позволява 4.4х оптично приближаване. Третият сензор също е 12 MP, но вече е 16мм и е ултраширокоъгълен, като ъгълът му на заснемане е 124˚. Четвъртият сензор е спомагателен 0.3MP 3D TOF.

За целите нужни за реализирането на тестовите фотографии, които ви показваме във видеото над тази статия е използвана основно първата спомената камера. Идеята е да се покаже как снима смартфон при ограничена околна светлина, при близки и далечни кадри.

Показано е също така фокусирането на движещ се обект при минимална заобикаляща светлина.

 

 

Към момента Sony Xperia 1 III все още не е пуснат в продажба, като официалната страница на компанията в България излиза статус, че скоро предстоят предварителните поръчки на модела.

 

 

След въвеждане на имейл адрес, Sony ще ви изпратят подробности за смартфона, веднага щом започнат да го продават. Предвид, че пише “специална оферта за предварителна поръчка”, се предполага, че Sony Xperia 1 III или ще бъде с промоционално по-ниска цена или при предварителна заявка ще идва заедно с някакъв подарък.

Кое предположение ще се окаже вярно, предстои да разберем съвсем скоро.