Вижте още Видео ревюто: Revo Power - Смартфон с 6000mAh Батерия

 

Неотдавна ви запознахме с един доста интересен смартфон с красив метален корпус с IP64 протекция, 5.5” Full HD дисплей с 2.5D извито Dragontrail 2 бронирано стъкло, сензор за пръстови отпечатъци, 8-ядрен процесор, 3GB RAM и огромна батерия с 6000mAh заряд. Някои от вас вече го разпознаха, става дума за Revo Power. В това свое ревю отново ще разглеждаме него, но ще се съсредоточим върху неговите камери, защото сме сигурни, че ви е интересно да разберете, как снимат те.

 

 

Основната е 13MP OmniVision OV13850. Когато OmniVision Technologies я представиха преди време те заявиха, че това е най-добрият за класа си енергоефективен сензор който прави качествени снимки и при силна, и при слаба околна светлина. Размерът на сензора е 1/3.06" с максинално разширение 4224 x 3136 пиксела. Тук ще направим с Revo Power един общ кадър от който последствие ще изберем определен детайл, който ще изрежем.

 

 

Сами виждате, че образът е достатъчно ясен и добре видим. Умишлено избрахме за тестовете си мрачен и облачен късен следобед в който околната светлина е по-слаба, защото така най-добре ще ви покажем качествата и недостатъците на камерата.

 

 

Почти всяка камера прави добри снимки при слънчево време – но ще подложим Power на по-сериозно изпитание. Ще отбележим, че камерата е с апертура f/2.0.

 

 

Да влезнем в менюто с допълнителни настройки. Те са разделени в три категории – общи, за снимки и за видео. Първата която виждате е много полезна за хора които пътуват много и снимат всякакви неща. Както подсказва и името ѝ, GPS location info запаметява във файла на снимката и координатите къде е направена тя.

 

 

Дори да я споделите след година във Facebook, тя автоматично ще покаже къде е била направена.

 

 

Anti-flicker функцията елиминира проблемите с пулсиращата светлина когато правите снимки да речем под луминисцентно осветление. Като можете да изберете автоматичен режим или ръчно за 50Hz и 60Hz.

 

 

В зависимост от това къде снимате, можете да и да изберете някой от готовите режими за снимки при които баланса на бялото, ISO и експозицията са настроение за възможно най-добър кадър. Ако искате да вкарате и известна доза авторство в настройките на кадъра, можете да се възползвате от Image Properties. Ето как става това и какви са резултатите от промените.

 

От излизащото в ляво меню можете да изберете няколко автоматични режима за снимки. Най-интересен поне за нас бе монохромният.

 

 

Разхождайки се из дъждовна София, направихме няколко черно-бели кадъра които са достойни за изложба.

 

 

Тези снимки пък са направени със светкавица. Забележете, че диапазонът на качествено осветяване е доста голям. Ефекта е постигнат заради наличието на два силни LED диода, а не само един както при повечето смартфони с таква цена.

 

Светкавицата има още една на пръв поглед не толкова интересна, но много важна функция която голяма част от другите бюджетни смартфони които сме тествали нямат. Това е ефекта за елиминиране на червени очи в кадъра или двойното премигване на светкавицата преди снимка.   

 

 

 

Когато снимате видео с телефона, максималното качество е Full HD с 30fps. При видео можете да използвате една много яка екстра – Time Laps. След като изберете интервал на снимки и поставите телефона неподвижен, ще получите забързано видео.

 

 

Видеото на камерата има още EIS електронна 3-осева стабилизация която намалява значително неприятното трептене при снимане от ръка. Същата е активна и при предната селфи камера.

 

 

Тя е 5MP, с апертура f/2.0 и прави доста добри снимки. С нея няма нужда да използвате селфи стик при правене на снимки. От една страна, заради достатъчно широката оптика, която дори от близко разстояние улавя достатъчно в кадъра, а от друга заради тази много полезна софтуерна екстра която намираме в менюто - разпознаване на жестове.

 

 

Вместо предварително да активирате таймер за самоснимачка, можете просто да покажете този знак пред камерата и 3 секунди по-късно тя ще реализира снима.

 

 

Всъщност Revo Power ви дава и още няколко възможности от които можете да се възползвате, за да направите снимка. Класическият начин с бутона на екрана, натискане на един от двата бутона за контрол на звука или Voice Capture при който изричайки думите Capture или Cheese, камерата снима автоматично.

 

 

Можете да използвате и функцията Smile Shot, която снима при уловена в кадъра широка усмивка. Но тя е активна само при основната камера и тогава няма да можете да използвате доста от допълнителните функции които се взаимоизключват с нея.    

 

 

Предната камера има още функция за разпознаване и проследяване на лицето в кадъра, която се комбинира с разкрасяващата Beauty Face. Тя има две възможности за ъпгрейд на лицето в кадър. Първата е да заличи бръчки, пъпчици и други дефекти по кожата, а втората да я направи по-бяла.

 

 

В случай, че ви е интересно да разберете повече подробности за Revo Power, можете да изгледате и обзорното му видео ревю. Директен линк към него ще намерите над тази статия.