Вижте още видео ревютата:
Смартфон Huawei nova 9 - Тест на дисплей

Huawei nova 9 - Смартфон с красив дизайн и тънък корпус от метал и стъкло

 

Благодарение на серия от подробни видео ревюта, които Digital.bg му посвети, вече познавате добре смартфона Huawei nova 9. За да не ви отегчаваме с преразказ на всичко показано до тук в поредицата, за пропусналите да ги гледат, тук долу сме приложили линкове към въпросните видео ревюта. Защо бързаме толкова ли?

За да отговорим нагледно на един въпрос, който интересува голяма част от потребителите, които вече са харесали nova 9 и планират покупката му. А този въпрос е “Как снимат камерите на смартфона?”. Отговорът, заедно с огромно количество тестови снимки и видео ви очаква в следващите няколко минути.

 

 

С nova 9, Huawei показват, че не е задължително един смартфон да струва няколко хиляди лева, за да може да прави качествени снимки. nova 9 има на разположение основна UItra Vision камера с цели 50MP еквивалент. Това ви гарантира възможността да снимате с висока детайлност, както и при вече реализиран общ кадър, да можете да отрежете определен по-малък детайл, при който качеството няма да се намали значително.

Тази камера е с апертура f/1.9 което ѝ позволява да снима достатъчно добре, дори околната светлина да е ограничена. Камерата използва технологията Pixel Binning, която обединява 4 пиксела в един за постигане максимално изчистена детайлност. При снимки на места с ограничена светлина, голям помощник е иновативният RYYB цветен филтър, който допринася за това цветовете да са максимално реалистични.

 

 

На гърба на Huawei nova 9 има още три камери, като едната от тях ще се хареса изключително много на феновете на близката детайлна фотография. Да, добрата новина е, че тук Huawei са интегрирали отделен Macro сензор, благодарение на който можете да направите толкова красиви близки снимки с идеална отчетливост.

Камерата, която се намира непосредствено под основния сензор пък е ултраширокоъгълна и с нейна помощ можете да улавяте в кадър много повече. Ето каква е разликата в зрителното поле, в сравнение с основния сензор. Тук качеството е 8MP. Третата камера при nova 9 е спомагателна и служи за мерене на дълбочината на кадъра при снимки с така нареченият "Ефект Боке", при който обект на преден план стои на фокус, а фона около него е замъглен.

 

 

Предвид че Huawei nova 9 е фешън смартфон, който със сигурност ще се използва от хора с афинитет към селфитата, китайският технологичен гигант е интегрирал в смартфона си и доста сериозна предна камера. Тя е вградена централно в горната част на дисплея и има на разположение 32MP.

 

 

Сензорът е с размер 1/2.8" и снима със светлосила f/2.0. Накратко - тези параметри отново ви позволяват да снимате добре при условия на ограничена заобикаляща ви светлина и ви предоставят много висока детайлност, която неминуемо се отразява положително на крайно реализираният резултат под формата на селфи.

Тук на разположение имате и специален портретен режим, който дава възможност за различни настройки и персонализации на кадъра, който е готов за публикуване в Instagram и в другите социални мрежи. Селфи камерата на nova 9 може да снима видео с максимално 4K качество, което също е голям плюс.

 

 

Споменавайки видео, не можем да не отбележим, че nova 9 има на разположение възможността снимайки да обединява няколко камери в Dual-View режим. Така например можете едновременно да снимате с предна и задна камера или пък в широкоъгълен и приближен кадър.

 

 

Много ефектно решение за споделяне на атрактивно видео съдържание в социалните мрежи. По време на видео запис, впечатление ни прави, че стабилността на кадъра е добра. Това се дължи на факта, че е налична AIS стабилизация.

 

 

И така за финал на нашето фотографско видео ревю, ще споделим серия от разнообразни снимки, които направихме с всичките 4 камери на Huawei nova 9, за да добиете детайлна и максимално ясна представа за това, как снимат те.