Вижте още видео ревюто Blackview BL6000 Pro 5G - Тест на хардуер, софтуер и периферия

Благодарение на серия от подробни видео ревюта, които му посветихме, вече познавате добре BL6000 Pro – най добрият брониран смартфон на компанията Blackview.

 

Blackview BL6000 Pro 5G - Тест на хардуер, софтуер и периферия | Digital.bg

 

До тук разгледахме какво включва окомплектовката му, какъв дизайн има смартфона и какви са спецификите на периферията му. Обърнахме подобаващо внимание на защитата срещу изпускане, удряне, мокрене и дори замръзване. Тествахме дисплея и споделихме подробни впечатления от хардуера и софтуера на този флагман.

Купете Blackview BL6000 Pro 5G с най-ниска цена от Smartfonix.com

И така за финала на обзорното ни видео сме оставили най-приятната част – правенето на снимки и видео, както и обобщаваща информация, за колко време ни стигна батерията на BL6000 Pro, колко бързо и по какви начини можем да я заредим.

 

Ще започнем с общо 3-те камери върху гърба на смартфона, модулите на които не стърчат извън корпуса, а дори напротив, стоят навътре в него. Правим това пояснение по две причини. Първата е, че стърчащите модули на камерите са един от най-неприятните моменти при актуалните топ флагмани на почти всички премиум брандове, които се статезават кой ще направи по-тънък профил на корпуса, но към момента сензорите на камерите все още не могат да са толкова тънки.

И така в резултат се получава това неприятно стърчане, което тук за щастие липсва. Това, че сензорите са под равнината на гърба ги предпазва от драскане и нараняване. Много неприятен момент е когато стъклото над камерата се надраска или спука и това неминуемо води до лошо качество на снимките. Тук Blackview са действали практично и са предпазили стъклата добре.

 

 

Самите камери са общо 3 върху гърба, като основната от тях е цели 48MP и е със сензор Sony IMX 582 Exmor RS с размер 1/2.25“. Той прави изключително детайлни снимки, от които дори да се изреже определен детайл, той последствие ще остане с достатъчно добро качество. Камерата снима добре и при ограничена околна светлина, защото апертурата ѝ е ƒ/2.0. Втората камера е 13MP и е ултра широкоъгълна, като покрива 120 градуса ъгъл на заснемане.

Тук можете да видите каква е разликата в пространството, което може да бъде уловено в кадър, като съпоставяме основната и ултра широкоълълната камера. Blackview BL6000 Pro 5G има още един сензор, който играе спомагателна роля при портретният режим и снимките с “Ефект Боке”. Сензорът мери прецизно дълбочината на кадъра и така последствие обекта на преден план остава на фокус, а фона около него е дефокусиран.

 

 

В слайд менюто на камерата имате възможност за избор между различни режими на снимане – стандартен, нощен, разкрасяващ допълнителни опции и видео. Споменавайки последното, максималното качество на видео запис е 4K с 30 кадъра в секунда. Ако искате да снимате с 60fps, то ще трябва да сте във Full HD резолюция. Също при 4K няма стабилизация, а при Full HD има, като тестовете ни при снимане от ръка вървейки, показват че тя работи отлично.

Видеото от предната селфи камера е Full HD с 30fps. Като забележете, стабилизация има и там. Сензорът е16MP, дело е на Samsung и се справя отлично. Тук ще обърнем внимание на споменатият при основната камера разкрасяващ режим. Той прави чертите на лицето в кадър по-меки и заличава бръчки, пъпки и други дефекти по кожата, като както виждате не ви прави да изглеждате прекалено изкуствени.

 

 

Предната селфи камера има и още една спомагателна функция. Тя разполага с Face Unlock софтуер и такава разпознавайки ви пред себе си, отключва смартфона. Освен лицево разпознаване, имате на разположение четец на пръстови отпечатъци, вграден в бутона за активиране. Предвид, че Blackview BL6000 Pro е водоустойчив, камерите имат и специален режим за работа под вода. При него целият контрол над снимането става посредством физическите бутони на смартфона.

И така стигаме до батерията, която захранва тестваният от нас Blackview BL6000 Pro 5G. Тя е Li-Po акумулатор с 5280mAh заряд. По време на тестовете ни, те се оказват достатъчни за средно около 2 дни сериозни натоварвания, което означава, че при стандартна употреба, един заряд на батерията би бил достатъчен дори за 3 дни. В детайлна разбивка, този заряд е достатъчен за 24 часа непрестанни разговори, 11 часа гледане на видео, 10 часа игра на игри или 480 часа в режим на изчакване. Смартфонът има на разположение и OTG функционалност, която ви позволява да прехвърляте от енергията на батерията му, към други нуждаещи се устройства.

 

 

В комплект с BL6000 Pro, Blackview ви дават бързо 18W зарядно с него за едно пълно зареждане на батерията са ви нужни около 2 часа. Смартфонът има вграден NFC чип и поддържа също така безжично Wireless Charge зареждане с 10W.

Ако вече сте решили, че Blackview BL6000 Pro е вашият бъдещ смартфон, можете да разберете каква е цената му към момента в който гледате това видео ревю, като посетите официалният сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com