Вижте още:

Oukitel K10 - Мощен хардуер, огромна батерия и умен софтуер

Oukitel K10 - Смартфон с 11 000mAh батерия и 5V/5A Fast charge зарядно

 

Несъмнено, един от най-интересните смартфони които тествахме от началото на 2018г. се казва Oukitel K10. В него има от всичко по много – много красив дизайн и корпус направен от много луксозни материали, много голям дисплей с висока резолюция, много мощен хардуер и много голяма, почти безкрайна батерия. А как ви се струва, когато към всичките тези „много”-та, добавим общо 4 камери и 2 светкавици – при всички случаи фотографското видео ревю което ще ви покажем в следващите минути ще видите интересно.

 

 

Ще започнем от основните сензори върху гърба които са Samsung 3P3 с 21MP + 8MP. Досетихте се, с този Oukitel ще можете да снимате с „ефект Боке”.

 

 

Както знаем, днес вече много смартфони могат да се похвалят с тази екстра, но при голяма част от тях крайният резултат не е особено впечатляващ, особено когато се снима при слаба околна светлина. Както и сами виждате, K10 обаче се справя доста добре, дори при снимки в стая с пуснати щори.

 

 

Също и когато фона е ярко осветен. С тази скала степента на дефокусировка може да се регулира от 0 до 80%, а след като докоснете с пръст по дисплея на смартфона зоната която искате да бъде на фокус, с тази скала можете да регулирате големината ѝ.

 

 

 

Още щом стартираме камерата, впечатление ни прави, че всичко в менюто е максимално подредено и направено така, че да ни е удобно. След изключване и последвало повторно отключване, K10 отново стартира в режимът в който сте били до последно. Да активираме автоматичният “Photo.” 

 

В него максималната резолюция на снимане е 5312x3984 пиксела. Това ви позволява след като сте направили даден кадър, да можете да отрежете определена част от него, без да се загуби качеството му. Иначе в този режим всичко става лесно, бързо и автоматично.

 

 

Разбира се ако искате да насочите PDAF фокуса към определена зона в кадъра, просто я покажете с пръст по дисплея.

 

 

Без да губите значително от качеството на снимките, можете да се възползвате и от още една полезна екстра – бързо двукратно приближаване след натискане на този бутон.

 

При снимки на тъмно, на помощ идва силна двойна LED светкавица с диапазон на качествено осветяване от около 4 метра при пълен мрак. Диодите са два – жълт и бял, за да може последствие камерата да пресъздаде цветовете на осветяваните обекти максимално реалистично.

От изскачащото от долу меню може да разкрасите кадъра си с един от общо 14 режим, като те са активни и при запис на видео. При него максималното качество е FHD.  

 

В допълнителното меню което се извежда с бутона в горен ляв ъгъл, имате бърз достъп по HDR и различни настройки.

 

 

Това са „Zero shutter” който намалява времето между правене на отделните снимки; брой кадри с продължително задържане; “Anti-flicker” който неутрализира пулсиращите вълни при луминисцентно осветление; таймер за самоснимачка; размер и формат на снимката; разпознаване и проследяване на фокус на лица в кадъра; звук при снимки и GPS локация.

 

 

Последната екстра е много полезна за хора които често пътуват и обичат да снимат. Ако сте я активирали когато сте направили снимката, дори след 10 години да отворите файла на компютъра си, той ще пази информация за местонахождението къде е била направена тя и ще ви го покаже точно на Google Maps.

Ако сте любители на черно-белите снимки, Oukitel K10 ви дава възможност чрез бърз бутон да активирате „Mono” режим.

 

 

Ето и няколко кадъра които направихме с него. Това пък е „Panorama”, тя е 180-градусова и може да бъде както хоризонтална, така и вертикална.

 

 

„Pro” режимът е за тези които се чувстват достатъчно уверени във фотографските си познания или просто искат да експериментират с ръчни настройки.

 

 

Тук можете да регулирате баланса на бялото, яркост и светлосила по ISO.   

 

 

“FaceBeauty” е разкрасяващ режим който можете да използвате както при основната, така и при предната селфи камера. Чрез тази скала, можете да регулирате степента на ретуширане, от което зависи колко гладка ще бъде кожата на лицето в кадър.

 

 

Знайте обаче, че на най-висока степен, дори леко набола брада като моята ще бъде изгладена.

 

Както вече стана ясно, предните камери при K10 отново са две 13MP + 8MP. Те също ви позволяват да правите „Blur” снимки при които лицето ви е на фокус, а всичко останало около вас е размазано.

 

 

Също както при основната камера и тук можете да правите настройки. Oukitel K10 ви дава възможност и да си правите монохромни селфита, които както и сами виждате се получават доста добре.

 

 

Освен двойна предна камера, смартфонът има и предна светкавица. Много ценена екстра, особено за хората които обичат нощният клубен живот, където селфитата на тъмно са често срещано явление.

 

 

Е, вече получихте нагледен отговор на въпроса „Как снима Oukitel K10”. Ако ви е интересно да научите повече и за неговият дизайн, използвани в корпуса материали, хардуерни характеристики, дисплей и батерия – можете да изгледате и останалите видео ревюта които Digital.bg му посвети.

 

 

Директни линкове към тях сме приложили над тази статия.