Купи Oukitel C16 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Красив е нали?! Това в ръката ми е ефектният и запомнящ се Oukitel C16 Pro, с дизайнът, дисплея, хардуера и софтуера на който Digital.bg ви запозна обстойно преди време. След старта на продажбите му в България, телефонът пожъна голям успех, защото освен всички свои преимущества, той може да се похвали и с атрактивната цена.

Познавайки добре пазара на смартфони обаче знаем, че днес повечето потребители използват смартфоните си за снимки, по тази причина в това отделно видео ревю ще ви покажем нагледно, как снимат камерите на новият Oukitel C16 Pro.

 

 

Върху гърба на телефона има две камери, които са с 8MP + 2MP. Помощната ви дава възможност да правите снимки с „Ефект Боке“ при който имате обект на преден план на фокус и дефокусиран фон около него. Натискайки с пръст по екрана на телефона, можете да изберете зоната която да бъде на фокус, а с вертикалната скала която ще се появи в дясно да регулирате размера на фокусираната зона.

 

 

Имате още един слайдър с помощта на който пък регулирате степента на дефокусировка при Blur ефект. Ето няколко снимки, които направихме в автоматичен режим с основният сензор. В тази ще изрежем определен детайл, да речем котката – както виждате, тя остава с достатъчно добра детайлност.

 

 

Разглеждайки настройките на камерата в основен Picture режим откриваме възможност за правене на серия от 10 или 20 снимки с едно натискане и Zero Shutter Delay който неутрализира лага между натискането на спусък и реализирането на самата снимка. От същото меню можете да правите настройка на ISO в диапазона 100 – 1600, баланс на бялото за различни сценарии на снимки и Anti Flicker който при снимки под луминисцентно осветление, неутрализира неприятното трептене.

Детайлна настойка на кадрите пък можете да правите от Pro режима, където обаче трябва да имате малко по-дълбоки фотографски познания, защото всички настройки се правят ръчно. За любителите на черно-белите снимки, Oukitel са предвидили режим Mono. Независимо от ниската цена на C16 Pro, тези кадри са доста качествени – с дълбочина и плътност на черното. Нещо с което не могат да се похвалят голяма част от другите бюджетни смартфони.

 

 

Без значение в кой режим снимате,  към файла на всеки един от кадрите, можете да добавите информация с точното местонахождение където е бил направен той. Последствие отваряйки Google Maps, по всяко време можете да видите на картата точното място, където сте направили снимката.

 

 

В слайдър менюто имате и режим Beauty, който разкрасява лицето в кадър. Можете да го използвате при основната камера, но определено е по-практичен при селфита с предната 5MP. Имате 3 възможности - изглаждане на кожата, увеличаване размера очите и стесняване на челюстта. В Beauty имате и специален бутон Facechoc който интегрира забавна добавена реалност към снимките ви и те стават идеални за споделяне в социалните мрежи.

 

 

Освен за забавление, предната селфи камера допринася и за сигурността на телефона, защото посредством Face ID Unlock софтуер можете да отключите смартфона си. Разбира се имате и Fingerprint сензор, но понякога се случва да сте с мокри ръце или просто искате бързо да отключите телефона си с поглед.

 

 

Ако след този камера тест сте харесали Oukitel C16 Pro и искате си го купите, можете да разберете на каква цена се предлага в момента в който ни гледате, като посетите официалният сайт на вносителя на Oukitel – Smartfonix.com