Вижте още: Бюджетен Смартфон Motorola Moto E4 Plus - Хардуер, Батерия и Екстри

Вече познавате добре смартфона на екраните си – това е Moto E4 Plus. Бюджетно предложение от Motorola което успя да ни спечели с красивият си премиум дизайн който не очакваме от устройство с цена от около 350лв, екстри като мултифункционален Fingerprint и бронирано Corning Gorilla Glass 3 стъкло на дисплея, удачно подбрани хардуер и софтуер, но най-вече с направо огромната Li-Ion батерия с 5000 mAh заряд.

 

 

Ако сте пропуснали да се запознаете с E4 Plus, тук долу сме приложили директни линкове към двете видео ревюта които посветихме на смартфона. За финал в това видео ревю сме оставили нещо не по-малко интересно. Тук ще ви отговорим нагледно със снимки и видео – Как снима Motorola Moto E4 Plus.

 

 

За да активирате камерата на телефона когато той е изключен, можете да си спестите отключване и търсене на иконата. Нужно е само да натиснете два пъти бързо Power бутона и тя е готова за снимка. След това за спусък можете да използвате съседния Volume, виртуален бутон или възможност да настроите телефона така, че където и да натиснете по дисплея да се реализира снимка. E4 Plus може да реализира също така снимка с таймер до 10 секунди  или автоматично, когато е уловил усмивка в кадъра. При единично натискане правите самостоятелна снимка, а при задържане – серия, като на практика нямате ограничение от броя на снимките които можете да направите една след друга. 

 

 

Ако със своите 8 MP и апертура f/2.2 основната камера на по-малкия Moto E4 е по-скоро базова, то при Plus вече имаме 13 MP със светлосила f/2.0. Така максималната резолюция при снимка от 4160х3120 пиксела е достатъчна след реализирането на кадъра да отрежете отделен елемент от него и той да остане достатъчно ясен. Най-лесно ще онагледим това със снимка на текст. 

 

Основната камера на Moto E4 има много интуитивен автоматичен режим на снимане в който фокуса се регулира сам, но може да бъде и насочен. За да направите това просто кликнете с пръст по екрана към зоната която искате да бъде на фокус. Тя също така има автоматичен баланс на осветеността, но можете да правите настройката и ръчно.   

 

 

Малко хора обръщат внимание на това, но реално скоростта с която правим снимки с даден смартфон е много важна. От това до голяма степен зависи и дали ще успеем да направим идеалната снимка.  С Moto E4 Plus за реализирането на една снимка в автоматичен режим са ви нужни малко повече от 2.5 секунди. Това е времето от натискането на спусъка, до запаметяването на готовия кадър.

 

 

Ако пък снимате в режим HDR – времето ще се увеличи с 2 секунди. Като база за сравнение - на бюджетният Motorola Moto E са нужни 4 и 5 секунди за тези два начина на снимане. Споменавайки HDR, E4 Plus прави не лоши пейзажни и снимки с неравномерна осветеност. Ако пък искате да снимате при пълен мрак, никакъв проблем – Motorola са добавили силна двойна LED светкавица.

 

 

Жълтият и белия диод покриват двата основни температурни спектъра и по този начин цветовете на обектите в кадър се пресъздават максимално реалистично. Сигурно ви е направило впечатление, че при камерите с единичен бял диод човешката кожа стои много по-сива. Тук подобен дефект не се наблюдава.

 

 

Интересно е също така да се отбележи, че при Moto E4 Plus имаме светкавица и при предната камера. Идеално решение за селфи маниаците които с този жест показват на камерата, че са готови за снимка. Самата тя е 5 MP, с 1.4 µm размер на всеки от пикселите и апертура f/2.2. Качеството на снимките е достатъчно добро за споделяне в социалните мрежи. Единствено при по-слаба осветеност имаме лек шум, но това бързо се компенсира от споменатата светкавица.  В настройките намираме функция за разкрасяване със 7 степени. В случай, че сте решили да снимате видео максималното качество при основната и при предната камера е 720p с 30fps.