Lenovo Phab 2 Pro - Дизайн и Размери

Lenovo Phab 2 Pro - Дисплей, Хардуер, Батерия и Цена

 

Вече го познавате добре, това е Lenovo Phab 2 Pro – първият в света потребителски смартфон който ни предлага споделена виртуална реалност. В първите две видео ревюта които му посветихме се запознахме обстойно с неговият дизайн, използваните в корпуса му материали и внушителните му габарити. Разбрахме, че Phab 2 се предлага в общо 3 разновидности, като изтъкнахме какви са основните разлики помежду им. Разгледахме и тествахме по различни начини направо огромния 6.4” QHD дисплей и подложихме на сериозни изпитания хардуера, който се справи отлично със задачите които му поставихме. Не пропуснахме и батерията, която е с адекватен на всичко останало във Pahb 2 Pro капацитет от 4050mAh.

 

 

В случай, че сте пропуснали да гледате въпросните ревюта, за ваше улеснение сме приложили директни линкове над статията. Но какво ще ви покажем днес? Ще ви отговорим нагледно на въпроса – „Как снимат камерите на Lenovo Phap 2 Pro”.

 

Смартфон с 4 камери

Като начало, първото нещо което ни прави впечатление в големия флагман е, че върху гърба си той има не е една, а цели 3 камери. Основната е 16 MP, сензор е с диафрагма f/2.0. Двете помощни камери са - 3D която измерва разстоянието до и на самите обекти които са в кадъра с честота до 250 000 пъти в секунда и инфра червена камера с подсветка която проследява движението на обектите в кадър.

 

 

За разлика от други смартфони където камерата е повече от една и това се прави с цел да се постигне по-добра снимка, при Phab 2 Pro трите камери са направени от Lenovo за да можем да се възползваме от споделената виртуална реалност която също ви показахме вече в отделно видео. Сега ще се съсредоточим върху основната камера която ще използваме като класически фотоапарат.

 

 

С нея можете да снимате както в автоматичен режим, така и допълвайки го с някои ръчни настройки като експозиция и баланс на бялото. Всеки един от кадрите които ви показваме тук, можете да намерите прикрепен и в текстовата статия под ревюто ни.

 

 

Да, когато снимаме при добра околна осветеност, Phab 2 Pro прави не лоши снимки, но започне ли да ни липсва светлина наоколо, веднага това се отразява негативно на детайлността на кадрите. Иначе камерата съпоставимо с всичко друго което сме виждали до момента при смартфоните на Lenovo е на много добро ниво.

 

 

Приятно изненадани сме от фокусирането. При бързо предвижване на кадъра от един на друг обект, фокуса става идеален за едва 0.3 секунди. Телефонът има още HDR, ето каква е разликата при един и същи кадър направен с него и без него. Тук е момента да отдадем заслуженото и на процесора който обработва снимките, защото го прави наистина бързо, дори когато снимаме с HDR.

 

 

Това е Futjitsu Milbeaut, достатъчно красноречиво доказателство за качествата му е, че същият се използва и в някои от фотоапаратите на Leica. Когато снимате на тъмно с Phab 2 Pro, на помощ идва силна двойна LED светкавица. Тя покрива двата температурни спектъра (жълт и син) и така камерата пресъздава максимално реалистично цветовете на осветените обекти в кадър.

 

 

В допълнителните режими за снимане имаме панорама, групово селфи, нощен режим и AR. Последният е много ефектен и благодарение на двете допълнителни камери които измерват кадъра много точно в дълбочина, с Phab 2 Pro имаме възможност да си направим много весели снимки или анимирани клипчета. 

 

 

Нещо което малко ни липсва е възможността за 4k видео запис, още повече и че разширението на дисплея е Quad HD. Но уви, максимумът тук е 1080p. Също с Full HD качество снима и предната камера.

 

 

Селфи камера

Тя е 8 MP и с проследяващият си фокус е идеална за селфита. Има апертура F2.2 и 1.4 um размер на писела. При нея, както и при основаната камера е наличен режим за разкрасяване, който изглажда неравностите по кожата на снимания човек, но не го прави прекалено фалшив.

 

Ефект който вече сме наблюдавали при някои други смартфони. Когато си правите селфи, понякога зад вас има надписи, движещи се коли и т.н. Предполагаме ви се е случвало при снимка, те да стоят наопаки. Тук Lenovo са елиминирали проблема с настройката „селфи огледало”.