В това видео ревю ще е доста по-нестандартно от всичко което сте виждали до момента. Тук няма да говорим много, но за сметка на това ще ви покажем над 100 авторски снимки, които са направени с Huawei Mate 20 Pro при различни условия. Постарали сме се да тестваме камерите във всякакви ситуации, за да можете да добиете най-реална представа за това колко качествено снимат те. В крайна сметка всеки може да ви изсипе една камара технически характеристики, които за повечето от вас са просто цифри. Идеята на Digital.bg за създаването на фотографското видео ревю на актуалният флагман на Huawei e да отговори нагледно на въпроса който често ни задавате, а и в търсачката на Google: „Как снима Huawei Mate 20 Pro?“.

 

 

Ще започнем с бърз обзор на няколко снимки, които просто ще ви покажат основата, след което ще разгледаме детайлите на по-специфичните типове фотография която можем да направим с флагмана на Huawei. Да правилната дума е „фотография“, защото това не са просто снимки, а кадри с качество съпоставимо с това дори на DSLR фотоапарат.

 

 

Една от най-често използваните функции на камерата на Huawei Mate 20 Pro е фотографията с „Ефект Боке“. Обектът на фокус може да е както неодушевен предмет, така и човек…тест тази функция е много подходяща за портретна фотография. За никой не е тайна, че най-хубавите снимки стават при добро осветление, но както виждате Бокето е чудесно и при по-слабо осветление. Blur може да се постигне и при черно-бели снимки.

 

 

Споменавайки монохромните снимки – ето няколко такива кадъра. + един малко по-специален в който селективно е избрано да остане червен цвят.

 

 

Тук пък сме обединили различни цветове + бързо движещи се обекти – шаловете се веят от мощни вентилатори, а моделът се движи постоянно. С черен фон можете да правите и портрети – доста ефектно.  

 

 

Цветовете при ярко слънце изгарят и с камерата на почти никой смартфон не стават добри снимки в планината при ясно небе. Снимките които виждате на екраните си са поредното доказателство, че не случайно тройната Leica камера на Huawei е на първа позиция в класацията на DxOmark.

 

 

Селфи камерата също се справя отлично със задачата – снимки при бял фон и ярко слънце. Като и тук „Ефект Боке“ е на ниво.

 

 

Не забравяйте, че Huawei Mate 20 Pro е с водоустойчив корпус. С него можете да правите дори подводни снимки. IP68 защитата е за сладководна вода, но за да направим тези снимки, рискувахме и потопихме смартфона в аквариум с морска вода…на наш риск, Mate 20 Pro оцеля.

 

Със сигурност сред вас има любители на вкусната и красива храна. Снимките на такава са много популярни напоследък в социалните мрежи. Както виждате, с последвал избистрящ ефект, който всеки Mate 20 Pro има базово, постигате страхотен цвят и детайлност, дори по-близки кадри.

 

 

Това пък са серия от близки снимки, при които също впечатление прави добрата детайлност.

 

Но нека погледнем малко още по-близки макро снимки в които камерата е на сантиметри от обекта който снимаме. Тук се цели максимална детайлност с минимално размазване. В тези кадри има дълбочина на кадъра с изпъкнал определен детайл.  

 

 

Много подходящо за продуктова фотография на малки обекти. Тук имате общият кадър от който да добиете представа какво сме снимали…а сега вижте влакната на покривката.  

 

 

Камерата има възможност за широкоъгълно снимане и оптично приближаване + цифрово при което качеството на снимката на се нарушава прекалено много. 

 

 

От същата екстра, можете да се възползвате и по време на видео запис. Като тези снимки са направени, без да се прекъсва видеото. Камерата на Mate 20 Pro позволява и тази функция, като качеството на кадрите не е никак лошо. Последствие в галерията на телефона, тези снимки се излизат непосредствено след файла на видеото.  

 

 

Тук е момента да кажем, че всички снимки които видяхте са направени в автоматичен режим с помощта на AI изкуственият интелект на Huawei. Тоест не трябва да сте професионални фотографи или да имате някакви специални фотографски познания, за да направите такива снимки със смартфона. Единствено трябва да намерите подходящият кадър и да натиснете спусъка.

 

В тази серия от снимки, направена в рамките на няколко секунди – можете да видите как AI сам е преценил какви настройки на кадъра да направи и резултатът е впечатляващ. Забележете, че автомобилите и хората които са на заден план не са размазани, а са движещи се. Тук също не се е появило каквото и да е размазване независимо, че осветлението е слабо и проблемно.

 

 

Когато говорим за осветление - тези снимки са направени в дискотека, където на всички ни е ясно, че без светкавица, трудно ще се постигне някакво качество. Трудно – но не и невъзможно.  

 

 

А видео, което можете да видите във видео ревюто ни, над тази статия, е заснето на същото място. От него можете да добиете също така представа за качеството на микрофоните. Там има и още един саунд тест в който целта е да уловим ниските честоти на ауспуха на спортният автомобил. Тук разбира се, зависи и ма какво гледате, респективно и слушате ревюто ни, защото не всеки лаптоп или смартфон може да пресъздаде звука реално. Слушайки видеото в звукозаписното ни студио, можем да кажем, че микрофоните на Mate 20 Pro са се справили отлично. Друго видео пък ви показва една много интересна функция на смартфона, при която можете да снимате монохромно в комбинация с цвят.

 

 

Подобен ефект за първи път видяхме в киното при филма „Sin City”. При видео, можете както да снимате широкоъгълно, така и да приближавате значително, без това да влияе прекалено много на качеството.

 

 

Без съмнение, едно от най-големите достойнства на камерата на Huawei Mate 20 Pro са снимките в нощен режим. Където без да използваме светкавица – ефектът е впечатляващ. Тези три кадъра са направени в стандартен режим, със светкавица и в нощен. Какъв по-хубав завършек на нашето фотографско видео ревю от една нощна разходка с Mate 20 Pro под ръка.