Купете Blackview BV9800 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Едно от големите преимущества на CAT S61 пред всички останали брониран исмартфони е неговата специална термо камера, която предлага различни функционалности. Неоспорим факт е, че именно заради тази екстра, много хора си купуват точно този смартфон, макар и по много други свои параметри, той да отстъпва на конкурентите си. От скоро обаче на технологичният пазар в България се предлага един смартфон, който не само превъзхожда CAT S61 по почти всички свои технически характеристики, а има на разположение и същата тази полезна екстра – термо камерата. Уважаеми дами и господа - Blackview BV9800 Pro.

 

Digital.bg вече публикува две подробни видео ревюта, в които разгледахме дизайна, протекцията, дисплея, хардуера, софтуера и батерията. На база показаното в тях, можем да заключим, че BV9800 Pro има по-голям дисплей с по-висока резолюция от този на CAT конкурента си, 6GB RAM и 128GB сторидж, спрямо 4 и 64, батерията е 6580mAh, а на S61 e 4500mAh. Всъщност разликите са доста повече и какви са те, можете да разберете в споменатите видео ревюта. Директни линкове към тях ще намерите тук долу.

 

Видео ревю: Смартфонът Blackview BV9800 Pro е идеална алтернатива на CAT S61, но с по-ниска цена

Видео ревю: Blackview BV9800 Pro - Тест на дисплей, хардуер, софтуер и батерия

 

Разлики има и при камерите, които върху гърба на BV9800 Pro са цели 3 на брой, спрямо две при конкурента им. Тук имате допълнителен 5MP сензор, с помощта на който могат да се правят снимки с „Ефект Боке“.

 

 

От кадрите на екраните си виждате, че размазването на фона става доста прецизно. Обектът на преден план е с ясен и ненарушен контура. Подобно качество няма да видите при смартфоните със стандартен „Боке“ при който имате кръг с възможност за регулиране на размера и степента на дефокусировка.

 

Blackview са се погрижили да можем да реализираме снимки с изключително добра детайлност и висока резолюция, защото основната камера на BV9800 Pro е с 48MP сензор Sony IMX586 Exmor RS. Дори да ви се наложи да изрежете даден детайл от вече реализирана снимка, той няма да бъде с прекалено лошо качество. Снимките като цяло стават много добри, като от вас се иска единствено да натиснете спусъка, защото камерата има AI изкуствен интелект, който прави всички настройки на кадъра изключително прецизно.  

 

 

Сред предварително зададените алгоритми се разпознават автоматично портрет, растение, плаж, автомобил, сняг, животно, храна, документи и други. За камерата на BV9800 Pro не представляват проблем снимките на места с по-слаба осветеност, защото сензорът е с апертура f/1.8 и улавя повече светлина. В това отношение телефонът не просто превъзхожда CAT S61 при който апертурата е f/2.0, а дори се нарежда рамо до рамо с Apple iPhone 11 Pro, при който също имаме f/1.8. При снимки на тъмно, без каквато и да е околна светлина, на помощ идва силна LED светкавица, като диапазонът ѝ на качествено осветяване е около 3 метра.

 

 

А сега идва ред да спрем погледа си на тази окръжност. Под нея се кри специален термичен сензор FLR Lepton. С негова помощ, прецизно можете да виждате в кадър, с какви температури са обектите в него. Както цветово, така и директно с температурана скала. Сензорът работи еднакво добре както през деня, така и през нощта.

 

 

Приложенията на тази екстра са десетки, ние ще акцентираме само върху някои от тях. Например, насочвайки го към външната стена на къщата си, лесно можете да разберете къде изолацията на дограмата ви има проблем или къде санирането не е качествено. Същото можете да правите и вътре в дома си, за да локализирате течове. Извън дома, да кажем, че сте ловджия. Със смартфона си лесно можете да локализирате дивеч, който се крие в храсталака, дори през нощта.

 

 

Blackview BV9800 Pro може да се похвали и с доста качествена селфи камера.  Сензорът ѝ е Omnivision OV16885 с 16MP и апертура f/2.0. Да, това означава, че и с нея можете да правите добри снимки при слаба околна светлина.   Много ефектни функции, които можете да използвате тук са “Beauty” и “FaceCute”. С едната можете да ретуширате и разкрасите лицето в кадър, а с другата да добавяте различни забавни анимации към лицето в кадър.

 

 

Ако вече сте решили, че Blackview BV9800 Pro е вашият бъдещ брониран смартфон с термокамера и искате да разберете колко струва той към момента в който гледате това видео ревю. Можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com