Вижте още: Смартфон Blackview BV9800 - Тест на дисплей, хардуер, софтуер и батерия
 

Вижте още видео ревюто: Blackview BV9800 - Брониран флагман смартфон

 

Благодарение на поредица от видео ревюта, които Digital.bg му посвети, вече познавате добре смартфона Blackview BV9800. Накратко – той е с изключително здрав корпус, направен от комбинация между гумиран поликарбон и метал. В резултат устройството е с IP68/IP69K и MIL-STD-810G сертификат за протекция които гарантират устойчивост на какви ли не външни влияния, сред които потапяне във вода с дълбочина до 150см за до 30 минути и изпускане от метър и половина височина. Дисплеят в с 6.3“ диагонал и сензорите му работят дори да сте с ръкавици. Телефонът има мощен 8-ядрен процесор Helio P70, 6GB RAM и 128GB вградена памет. Батерията е с 6580mAh заряд и гарантира над месец в режим на изчакване. По-подробни тестове и впечатления от всичко споменато до тук, можете да видите във вече публикуваните видео ревюта. Директни линкове към тях има над тази статия. А сега идва ред да отговорим нагледно на въпроса „Как снима Blackview BV9800?“ и да ви покажем различни тестови снимки направени с него.

 

 

Повечето бронирани смартфони снимат с компромисно качество, но не и този. BV9800 има върху гърба си цели 3 камери. Основният сензор е Sony IMX586 Exmor RS с цели  48MP и 0.8µm. Това означава, че можете да правите снимки с изключително добра детайлност и дори да изрежете определен детайл от общия кадър, той няма да бъде с прекалено лошо качество.

 

 

Камерата има AI изкуствен интелект, който при снимки разпознава какво точно снимате и на база на тази „Smart photo introduction“ избира най-правилните настройки за всеки кадър. Сред тях са портрет, растение, плаж, автомобил, сняг, животно, храна, документи и други.

 

 

Този сензор е с апертура f/1.8, което ви позволява да снимате на места с ограничена околна светлина, без да използвате светкавица и без да има прекалено голям шум във вече реализираните снимки.

 

 

Като база за сравнение, при топ модела Apple iPhone 11 Pro апертурата на основният сензор също е f/1.8. Телефонът има и специален нощен режим за снимане с дълга експозиция и с автоматично софтуерно подобряване на качеството на крайния кадър.

 

 

В случай, че искате да снимате при пълен мрак, на помощ идва силна LED светкавица, като диапазонът ѝ на качествено осветяване е около 3 метра.

 

 

Ако искате да направите широкоъгъкни снимки при пейзаж или повече хора в кадър, BV9800 ви дава камера, която служи само за това. Тя е 16MP и видимо от кадрите на екраните ви се справя доста добре.

 

 

Третият сензор е 5MP и е помощен за снимки с „Ефект Боке“. Тук ще отбележим, че замъгляването на фона и изпъклването на обекта на преден план на фокус е доста прецизно. При по-нискокачествените камери Blur ефекта представлява кръгче, размерът на което може да регулира от вас, доколкото тук камерата улавя прецизно контурите на обекта в кадър и го фокусира.

 

 

Предната селфи камера на Blackview BV9800 е също не е никак за подценяване. Тя е с 16MP сензор Omnivision OV16885. Качеството на снимките които реализира е доста добро. Дори при слаба осветеност, те са достатъчно добре видими, защото и тук апертурата е достатъчно ниска - f/2.0. Отново ще дадем за пример споменатият iPhone, при който светлосилата е дори по-висока – f/2.2. Камерата на BV9800 има две функции, които са активни както при основният сензор върху гърба, така и при предният селфи. Първата е “Beauty” – при нея можете да ретуширате и разкрасите лицето в кадър. “FaceCute” пък ви позволява да добавите различни ефектни анимации.

 

 

Ако искате да разберете колко струва Blackview BV9800 към момента в който гледате това видео ревю,  можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com