Вижте още: Blackview BV4000 Pro - Здрав IP68 водоустойчив смартфон с ниска цена

Вижте още: Водоустойчив смартфон Blackview BV4000 Pro - Дисплей, хардуер, софтуер и батерия

 

Вече познавате добре този смартфон! Това е супер здравият IP68 водоустойчив Blackview BV4000 Pro който Digital.bg разгледа обстойно в поредица от видео ревюта. Ако случайно сте пропуснали да ги гледате – директни линкове към тях има тук долу. Единственото нещо което все още не сме сподели с вас обаче е, как снима BV4000 Pro. Отговорът на този въпрос ще ви дадем нагледно в днешното видео.

 

Още тук ще избързаме да отбележим в резюме, че независимо от ниската си цена, този смартфон успя да ни изненада доста приятно с качеството на снимките които прави. Ако разгледате корпуса на телефона, ще разберете до някъде, защото снимките са с високо качество. Над основната камера върху гърба стои надпис „Sony Camera“, да сензорът на BV4000 Pro е Sony IMX с 8MP което е достатъчно голяма заявка за качество.

 

 

Повечето хора снимат в автоматичен режим, така че първо ще направим няколко снимки с него. Тук когато снимате лица, фокусът автоматично ги маркира и проследява. Сигурно ви направи впечатление, че дори на места с по-слаба осветеност, така нареченият шум е минимален. Това се дължи на високата апертура която има камерата. Ще ви издадем и един трик: при кадър който ви се струва прекалено тъмен, просто натиснете с пръст по екрана, върху най-тъмната зона и той ще се изсветли автоматично. Освен това с помощта на тази скала, можете да регулирате яркостта и ръчно.

 

 

При кадри в които имате неравномерно осветени обекти на преден и заден план, можете да се възползвате от HDR функцията от бързото меню. Тук също така можете да активирате таймер за самоснимачка, да регулирате, серия от колко снимки да се прави автоматично при задържане на спусъка или да включите GPS маркер. Той ще добавя към всяка направена снимка данни с точното местонахождение където е била снимана тя.

 

 

Така дори след години, отваряйки смартфона или вече свалените снимки върху компютъра си, ще можете да видите в Google Maps къде точно са били направени те. В бързото меню имате още Zero Shutter функция която намалява времето за реализиране на снимката и Anti-Flicker който елиминира неприятните хоризонтални черти по снимката, когато снимате под луминисцентно осветление .

 

 

До спусъка за снимки, впечатление ни прави бързият бутон с който можете да се възползвате от 2х цифрово приближаване. Интересно е да отбележим, че въпреки, че върху гърба на BV4000 Pro няма втора камера, смартфонът може да снима в режим SLR. Тук ефекта "Боке" става софтуерно и крайният резултат почти по нищо не отстъпва на снимките които правят смнартфоните с двойна камера.  Тук имате две скали – една за регулиране големината на фокусираната зона и друга с която определяте с какъв процент на дефокусировка ще е фонът.

 

 

Освен „Bokeh“, имате на разположени и режим „Mono“, в който телефонът реализира доста качествени черно-бели снимки. Ако искате да снимате панорамни кадри, Blackview BV4000 Pro ви дава възможност да го направите както по хоризонтала, така и по вертикала.

 

 

В случай пък, че сте достатъчно уверени във фотографските си умения, можете да активирате режима „Pro“. В него всички настройки се правят ръчно. Без значение в кой от двата режима снимате, при липса на светлина, на помощ идва силна LED светкавица. Нейният диапазон на качествено осветяване при пълен мрак е около 2 метра. При видео запис, максималното качество на който е Full HD, светкавицата осветява добре на до около 150см.

 

 

Както при предната селфи камера, така и при основната, можете да се възползвате от режима FaceBeauty. С тази скала можете автоматично да регулирате ретуширането на кожата си. Така се заличават бръчки и чертите на лицето стават по-изразителни.