Вижте още видео ревюто: Топ смартфонът на Huawei - P40 Pro+

 

Благодарение на видео ревюто, което му посветихме, вече познавате доста добра премиум смартфона Huawei P40 Pro+, който с керамичният си корпус, успява да впечатли дори най взискателните потребители, които искат да притежават не само върха на смартфон технологиите, но и лукса да са различни и запомнящи се. За пропусналите видеото, директен линк ума над тази статия. А сега и време да споделим малко фотографски впечатления от най-добрият смартфон за снимки, който сме тествали до момента.

Всъщност стандартният P40 Pro също снима много впечатляващо, но при ъпгрейднатия „+“ с Ultra Vision Leica камера има няколко екстри, които до превъзхождат фотографски. Първата от тях е възможността за хибридно приближаване на обекти в кадър. За целта си партнират два от сензорите върху гърба на смартфона. Те са с по 8MP еквивалент, като единият е на 80мм и има 3х оптично приближаване, а другия на 240мм с 10х оптично приближаване. Така при приближаване на обекта в кадър се прави плавен преход между отделните камери. Към тях добавяме и цифрово приближаване, като максимумът става 100х. Като база за сравнение, при P40 Pro, оптичното приближаване е 5х (благодарение на само един сензор), а максималното, в комбинация с цифрово е 50х. 

 

 

По време на тестовете си, направихме един много интересен експеримент. Част от екипа ни се качи до връх Камен Дел на планината Витоша, който се вижда от цяла София. От там снима с Huawei P40 Pro емблематични обекти за столицата с 50x приближаване. Друга част от екипа ни остана в София и снима от града, към върха. Ето и кадрите, които направихме за вас. За улеснение, оставихме маркерите с водният знак при видео клиповете.

 

Правим това сравнение, не само за да ви покажем невероятните възможности на P40 Pro+, но и за да видите, че стандартният P40 Pro също се справя много добре с изпитанието за приближаване на обекти в кадър.

 

Днес все по-актуална е темата с космическите полети  и полетите до луната. Не разполагаме с бюджет от 25 до 50 милиона долара, за да станем космически туристи, но пък с помощта на Huawei P40 Pro+, можем да надникнем от доста близко, как изглежда луната, без да се налага да си купуваме дори телескоп. Тук отново освен кадрите, направени с „Плюс“, добавяме и няколко, заснети със стандартният P40 Pro, който също се справи много добре с изпитанието.

 

 

Освен от снимките, приближаването както виждате е много добро и при запис на видео. Дори да сме приближили обекта в кадър на максимум, можем да се радваме на много добра OIS стабилизация на кадъра. Забележете, всички кадри, които правим и с двата флагман смартфона на P40 Pro серията са снимани от ръка и не сме прибягвали до употребата на статив. Като цяло стабилизацията на Huawei при снимки е много добра, дори в по-ниският им клас устройства – какво остава за флагамните.

 

Основният 50MP Ultra Vision Leica сензор е с размер 1/1.28" и апертура f/1.9. Той улавя огромно количество светлина и по този начин реализира много добре видими кадри, дори при ограничен околна светлина. Повярвахте ни, ако притежавате P40 Pro или Pro+, почти ще забравите да използвате светкавица при снимки на тъмно. Ето например тези кадри, те са заснети в 23ч. вечерта в гора, при облачно небе. Това пък е снимка след залез, отново при облачно небе. Както е видно, нощният режим при флагманите от P-серията на Huawei работи отлично.

 

 

Смартфонът има и още една 40MP камера, благодарение на която можете да снимаме 4K Time laps видео дори при слаба осветеност. Ето едно такова след залез, което направихме за вас.

 

Като цяло Huawei P40 Pro+ е един от малкото смартфони за камерите на които една видео ревю е крайно недостатъчно, но все пак успяхте да добиете ясна представа за качествата на камерите на това устройство. Ако имате въпроси, свързани със снимките и видеото, които прави топ флагмана на Huawei, не се колебайте да ни пишете. На база зададените от вас въпроси, можем да направим още едно фотографско ревю, с конкретни неща, които ви интересуват.