Софтуерните решения с изкуствен интелект вече са неизменна част от ежедневието ни. Всеки един смартфон вече поддържа AI, като подобни алгоритми се използват масово и от социалните мрежи. Предимствата на изкуствения интелект са разнообразни, като сега искаме да привлечем вниманието ви към още едно забавно приложение на технологията. Всъщност това е нов продукт, който се казва "ImageNet Roulette" и вече е достъпен за потребителите.

 

Всъщност под това име се крие уеб инструмент, позволяващ да ъплоуднете селфи и да оставите алгоритми с изкуствен интелект да ви класифицират съобразно снимката. Този софтуер е разработен като част от интерактивна изложба посветена на технологиите за разпознаване на обекти в изображенията. ImageNet Roulette използва алгоритми, които анализират стотици субкатегории, за да опита да класифицира съобразно снимките, които споделят в интернет, съобщава TheVerge.

 

 

Колкото повече снимки анализира толкова по-добра в разпознаването на потребителите става иновативната система.  ImageNet Roulette представлява поредното доказателство за възможностите на AI технологиите. Целта на този продукт е да обърне внимание на техниките, които изкуствения интелект използва, за да се самообучава и подобрява свойствата си. Ако искате да изпробвате сами какво може ImageNet Roulette можете да го направите като отворите този линк в предпочитания от вас уеб браузър.

 

Още от Digital: Четири неща, които е добре да проверим, преди да качим снимки в Интернет