Собствениците на устройства с Windows 10 вероятно са свикнали със стратегията да получават два големи ъпдейта на операционната система в рамките на една година. Обикновено първата актуализация е достъпна през март или април, а следващата през октомври. Microsoft няма да променят този график, но подготвят любопитна изненада на своите потребители.

Софтуерните инженери на компанията работят над изцяло нов потребителски интерфейс, който ще внесе промени в начина, по който изглежда Windows 10. В момента този проект носи кодовото име "Sun Valley" и се очаква да бъде представен като втория голям ъпдейт на Windows 10 през есента на следващата година.

Информация от вътрешни документи на Microsoft разкрива малко повече за конкретните им планове, съобщавa WindowsCentral. Oсновната цел на "Sun Valley" е да модернизира начина, по който изглежда операционната система и да предложи още повече технологични иновации. Факт е, че интерфейса на Windows 10 не се е променял драстично през последните няколко години, но Microsoft планират това да се случи през 2021г.

 

 

Компанията иска да оптимизира почти всички ключови компоненти на операционната система, включително Start меню, Аction Center и файловия мениджър. Експериментира се с различни дизайни, допълнителни функции и по-интерактивни анимации. Актуализираният дизайн на Windows 10 е проект на Windows Devices and Experiences дивизията на компанията, която се ръководи от главния продуктов директор, Панос Панай.

Всъщност Microsoft дадоха индикация, че искат да обновят дизайна на Window 10 още преди няколко месеца, когато споделиха, че търсят нови идеи, с които да подобрят платформата. Някои дизайнерски елементи ще бъдат вдъхновени от Windows 10X, която е e предназначена за работа с устройства, които са оборудвани с два дисплея.

Лентата със задачи също ще стане обект на актуализацията. Все още е твърде рано, за да имаме конкретни детайли за подобренията, които подготвят от Microsoft. Със сигурност, обаче собствениците на компютри с операционната система ги очакват доста изненади през 2021г. Традиционната конференция на Microsoft с разработчиците през лятото е добра възможност да разберем повече за Windows 10 "Sun Valley".

 

 

Още от Digital: 9 невероятни трика в Windows 10, които може би не знаете