BMW отбелязаха подобаващо навършването на 100 години от създаването на компанията с футуристичен прототип, използващ най-модерните технологии и дизайн, който би впечатлил дори най-претенциозните хора. Сега разбираме, че тя смята да използва платформата Vision Next 100 не само в собствените си модели, но и тези на дъщерните си дружества като Rolls Royce и Mini. По този начин и трите бранда ще носят същото име, а това е концепция, с която BMW иска не само да отпразнува този юбилей, но и да предскаже как ще се развива дизайна на автомобилите в следващите 100 години. 

 

Компанията разкри повече детайли за концептуалния Rolls-Royce Vision Next 100, който предлага интересно съчетание между електрически двигател, система за автономно шофиране и традиционни елементи от дизайна на луксозния британски производител. Самият модел носи името 103ЕХ и разполага с просторно и елегантно купе, а дължината на автомобилa достига до 5.7 метра и корпуса е създаден от композитни материали, допринасящи за намаляване на теглото му. Любопитното е, че в купето има няколко OLED дисплея, които заместват класическия волан, както и удобни кожени седалки и дори собствен виртуален асистент. 

 

Услугата позволява с гласови команди да контролирате основните функции на прототипа и с течение на времето ще научава повече за собствениците на Rolls Royce Vision Next 100, като прави резервации вместо тях или ги информира за предстоящи събития в календара. Автомобилът осветява пътя пред себе си в червено, което създава ефекта на червен килим, докато се движи и засега не разполагаме с конкретни детайли за мощността на двигателя и другите важни характеристики. В заключение ще отбележим, че това е просто концептуален модел и основната му идея е да промени изцяло дизайна на съвременните коли и поне засега не се планира масово производство.

 

Вижте BMW Vision Next 100 е футуристичен автомобил, който поддържа добавена реалност