Samsung се превърна в една от първите компании, която представи 5G смартфон с премиерата на Galaxy S10 5G бе през февруари. Aнализаторите очакват технологията да се поддържа и от Galaxy Note 10, който ще видим след броени дни на събитие на 7 август. Само въпрос на време е 5G мрежите да станат масово достъпни за всички. Samsung проявяват интерес към технологията и като един от най-големите производители на телекомуникационно оборудване за 5G мрежи в света.

 

Премиерата на 5G версии на премиум модели като Samsung Galaxy Note 10 и Galaxy S10 ще позволи на компанията да се възползва максимално от популярността на технологията. До края на годината десетки развити страни ще разполагат с работеща инфраструктура и ще започнат да предлагат 5G услуги на своите граждани. България не е изключение, тъй като A1 вече тества 5G базова станция. Голям интерес сред потребителите се очаква през празничния сезон в края на 2019г, предаде SamMobile.

 

 

Samsung обмисля различни имена, с които да представи смартфоните си с поддръжкa нa 5G. Онлайн анкета в приложението SmartLab Plus приложението ни разкрива някои от потенциалните възможности. Сред опциите за избор са Samsung Galaxy S10 Pro, Samsung Galaxy S10 Performance Edition, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 Pro Edition, Samsung Galaxy S10 Speed Edition и Samsung Galaxy S10 5G. Засега това са тестови имена и няма официално потвърждение за предстоящ модел, който се казва по същия начин.

 

Oще от Digital: Смартфоните с 5G ще станат по-популярни от 4G устройствата през 2023г.