Microsoft е в центъра на вниманието в технологичната индустрия през последните седмици. Причината е разработката на изцяло нова операционна система, която да наследи Windows 10. Софтуерните инженери работят активно над редизайн, с който ще модернизират повечето елементи от UI интерфейса.

Въпреки, че не е потвърдено официално започна да се използва името Windows 11 като обозначение за предстоящата платформа. Идеята е потребителите да имат достъп до обновен интерфейс, който включва модерни компоненти и технологии. В голяма степен визията на Windows 10 не се е променяла драстично от премиерата през 2015г.

Скоро ситуацията ще се промени, тъй като голямото събитие на Microsoft е насрочено за 24 юни. Toгава ще разберем официално какви са идеите на компанията за бъдещето на операционната система. Един от най-любопитните въпроси е как ще се казва софтуера и дали ще бъде представен като Windows 11.

 

 

Tемата вече предизвика редица дискусии, като според някои анализатори операционната система ще се казва Windows 365, WindowsOS или просто Windows. Aко компанията прибегне до тази стратегия ще сложи край на използването на цифри в имената на новите версии на Windows. Oт Microsoft вече направиха любопитен коментар, че Windows 10 ще бъде последната версия на операционната система.

Последните данни на Windows Latest са базирани на информация от официалната страница на софтуера, в който се посочва, че Windows Sun Valley ще съществува заедно с Windows 10. Изборът на това име не е случаен, тъй като предстоящата актуализация се казва именно Sun Valley. Mного от промените, които ще бъдат представени на 24 юни са базирани на дизайнерските концепции на Sun Valley ъпдейта.

По всичко личи, че новата версия на операционната система ще продължи да е водеща тема в технологичната индустрия в следващите две седмици.

 

Още от Digital: Microsoft спряха всички ъпдейти за Windows 10, за да не разкрият дизайна на Windows 11