Google вече започнаха работа над следващата версия на най-популярната операционна система за смартфони, която ще бъде представена през есента. Android Q ще предложи множество допълнителни функции, които ще улеснят персонализацията на интерфейса, но и ще гарантират по-дълъг живот на батерията. Компанията също така ще обърне специално внимание на сигурността на потребителите и ще осигури поддръжка на смартфоните с гъвкави дисплеи.

 

Все пак големият въпрос остава как ще се казва Android Q. Tрадицията повелява Google да изберат име на лакомство, което започва със следващата буква от азбуката, която в случая е "Q". На този етап компанията запазва мълчание относно финалния избор, който вече предизвика редица дискусии. От Mashable проведоха кратко проучване в интернет, с което се опитват да селектират най-подходящите имена за Android Q, които ще попаднат в полезрението на Google. 

 

 

Ето и най-интересните им предложения: 

 

Android Quiche

Android Quince

Android Quesadilla

Android Quaker Oats

Android Queijadinha 

Android Quesito

Android Quark

Android Quail Egg

Android Quinoa

Android Queso

 

Разбира се винаги остава възможността компанията да ни изненада и да се спре на съвсем различно име, с което да кръсти операционната система. Няма да е изненадващо, ако Google включат и своите фенове в избора на име на Android Q. Можем да сме сигурни, че тази тема ще продължи да генерира сериозен обществен интерес в технологичната индустрия с наближаването на официалната премиера на платформата. 

 

Oще от Digital: Аndroid Q ще ускори разпространението на ъпдейтите за сигурност до смартфоните