Google Now е атрактивна услуга позволяваща да откривате съдържание с гласови команди и е програмирана да се учи от навиците на потребителите и да им бъде максимално полезна в ежедневните задачи. Компанията в момента работи над голям ъпдейт, с който да подобрят допълнително работата на своя виртуален асистент и ще добави към него нов "Dashboard" раздел. Очаква се той да се превърне в портал, от който да виждаме цялата информация, която търсим в Google от смартфона и вече е достъпен за ограничен брой потребители, съобщава AndroidHeadlines. 

 

Tака например всички задачи в календара ни, входящите имейли от Gmail, нотификациите от мобилните приложения ще се показват в тази нова секция и ще ни улеснят максимално в комуникацията ни с другите хора. В момента се провеждат тестове с нея и функцията е достъпна само за устройствата, които имат инсталиран Nexus Launcher и нямаме данни кога можем да очакваме нейната официална премиера. Трябва да отбележим също, че е необходимо да кликнете върху допълнителна икона в долната част на интерфейса на Google Now, за да активирате Dashboard.

 

Google от известно време експериментират с идеята да предоставят допълнителни раздели в Google Now, които да осигуряват бърз достъп до най-използваните функции в нея, като например Explore секцията. Сегашният раздел е поредният опит на компанията в тази насока и целта му е да ни спести време, като ни показва най-актуалната информация от един портал без да се налага да използваме други приложения и услуги. Въпрос на време е да разберем кога всички собственици на устройства с Android ще могат да изпробват сами възможностите на Dashboard на своите устройства.

 

Вижте пет команди в Google Now, които ще ви бъдат много полезни