Google Chrome е предпочитан браузър за милиони потребители, който има внушителна преднина пред своите конкуренти. Причините да изберете Chrome са свързани с бързата скорост на работа, изчистения интерфейс и разнообразието от плъгини и разширения. 

Няма как да не обърнем внимание на факта, че уеб браузъра включва интеграция на другите популярни приложения на Google. Всички тези предимства превръщат Chrome в оптимално решение, независимо дали използвате десктоп или смартфон с водещите платформи.

Една от причините за динамичната еволюция на Google Chrome е огромната база на разработчици и проекти като Chromium, които позволяват на външни хора да се включат в подобряване на възможностите на браузъра. Сега разбираме за поредната функция, която е създадена по този начин и скоро ще бъде достъпна за всички потребители. 

Всъщност тя се казва "Tab Group" и както името подсказва цели да улесни организирането на отворите раздели в браузъра, като ги групира в различни категории. Това е доста полезно и ще ви спести време да откриете даден прозорец в Google Chrome.

 

 

Новата функционалност позволява на потребителите да създадат нова група с десния бутон на мишката. Добавянето на активен прозорец става по същия начин. За максимално улеснение ще виждате и цветови индикатори, които показват нагледно табовете от различните групи, съобщава TechSpot.

Можете да ги кръщавате с имена,  а също да настроите прозорците от дадена група да се стартират автоматично следващият път когато заредите Chrome. Според компанията "Tab Group" ще подобри работата с браузъра най-вече на хората, които са свикнали да отварят и работят с голям брой активни раздели.

Колкото повече заредени прозорци имате, толкова по-полезна ще ви бъде "Tab Groups" функцията. Засега са предвидени осем различни цвята, с които можете да диференцирате отворените табове в браузъра. При голям интерес Google могат да увеличат този лимит. На този етап "Tab Group" все още e в бета версия и може да се тества с изтегляне на Canary или Chrome Beta.

 

Oще от Digital: Как да изтрием историята на сърфиране в Google Chrome oт компютъра