Само до преди няколко години, телевизорите изглеждаха много по-различно от съвременните модели. Тези устройства се промениха от огромни кутии до плоски и елегантни панели. Какво следва след това?

Отговор на този въпрос търсят от Tech Radar. За целта те се обръщат към CES 2020 - най-голямото технологично събитие в света, което се провежда всяка година и което дава нагледна представа за това как различните производители виждат бъдещото на технологиите.

1. Навиващ се на руло дисплей на LG Display

От няколко години, LG Display усъвършенства своя навиващ се на руло ОLED телевизор.

Тазгодишният модел обаче функционира по-различно от прототипите, които компанията показа предните две години. Вместо да се навива нагоре в кутията си, телевизорът се развива надолу от тавана като прожекционен екран, но без проектор.

Вероятната цена на този телевизор е $ 60 000 и се очаква да бъде пуснат в продажба през 2020 година.

2. Samsung Sero TV

Очевидно инженерите на Samsung смятат, че хората искат телевизор, който се върти.

Доказателство за това е Sero TV – името се превежда като „вертикално“ от корейски език.

Способността му да променя ориентацията от пейзажен към портретен режим с натискането на бутон (или чрез пренасочване на синхронизиран Samsung Note 10) е специалното умение на Sero. Sero се гордее и с вградена 60W, 4.1 система за съраунд звук.

Цената вероятно ще е около $ 1600.

3. Огромният кристален LED телевизор на Sony

Всички харесваме големи телевизори, но 790-инчов? Може да е голям за спалнята ви, но ако все пак ви трябва видео стена, не пропускайте Crystal LED дисплея на Sony.

Той има свръх фини микро-светодиоди, които са 100 пъти по-малки, отколкото на LED телевизора ви. Продава се като 110-инчов екран с full HD резолюция и като огромен 16K, 790-инчов екран, но има и 4K версия в 220 инча, 8K версия в 440 инча.

Crystal LED телевизорите достигат 100 cd/m2 яркост, контрастно съотношение 1 000 000: 1, опресняване в 120 кадъра в секунда и имат ъгъл на видимост от 180 градуса. За съжаление, обаче те струват над $ 5 милиона.

4. Холографски 32-инчов телевизор на Looking Glass Factory

Телевизорът дебютира на CES 2020 и постига обемни, стереоскопични триизмерни холограми в 8K резолюция, като има втори стъклен екран пред първия.

5. 8K Vidrian Mini-LED TV на TCL

Чували ли сте някога за технологията Mini-LED TV? Всички специалисти знаят, че LED и QLED не са толкова впечатляващи по отношение на качеството на картината, колкото OLED технологията на LG, така че има надпревара сред производителите на телевизори (без LG) да измислят нещо подобно, но по-достъпно.

Mini-LED технологията заменя LED клъстерите в дисплея с хиляди миниатюрни подсветки в стъкления субстрат на панела, всеки от които може да се контролира индивидуално. Крайният резултат е по-широко контрастно съотношение и по-дълбоко черно.

Засега всичко идва от китайския  производител на телевизори TCL. На CES 2020, TCL представи Mini-LED TV концепция с резолюция 8K, наречена Vidrian, която комбинира Quantum Dot технология с LCD технология и има 25 000 микрометрови LED подсветки.

 

Вижте най-интересните функции в новите OLED и NanoCell телевизори на LG