HMD Global проявяват все по-голям интерес към идеята да представят модерни версии на легендарни устройства от миналото. Подходящ пример за тази стратегия е Nokia 3310 (2017). Този модел запазва дизайна, впечатляващата издръжливост и живот на батерията на своя предшественик, но използва модерни технологии и по-качествени материали.

Компанията обмисля да продължи да вдъхва нов живот на устройства, които се радваха на голяма популярност в ерата преди навлизането на смартфоните. Вече знаем, че се работи над поне два нови модела, които ще се казват Nokia 6300 4G и Nokia 8000 4G. Премиерата се очаква да стане факт преди празничния сезон в края на годината и да допринесе за по-високите продажби на компанията.

Все още не знаем конкретната дата, но вече можем да придобием по-добра представа за начина, по който ще изглежда Nokia 6300 (2020). Toва е възможно благодарение на визуализации на LetsGoDigital, които показват дизайна на актуализирания модел, който ще наследи оригиналния Nokia 6300 от 2006г.

 

 

Eдно от големите подобрения в Nokia 6300 (2020) е поддръжката на 4G свързаност, тъй като оригиналния модел бе оптимизиран самo за 2G мрежи. Устройството ще има 2.4-инчов сензорен дисплей и 1500mAh батерия. Наличието на физическа клавиатура е рядкост за модерните смартфони, но ще намери място в Nokia 6300 (2020).

Снимките показват традиционна версия в сиво и черно, както и допълнителен модел, който ще е достъпен в луксозен чeрвен цвят. Предстоящият модел е ще е фокусиран към бюджетния сегмент, което е причината да не работи с Android. Вместо това ще оперира под управлението на Kai OS - алтернативна операционна за телефоните от ниския ценови клас.

Носталгията към оригиналния модел, който за времето си бе премиум предложение за бизнес средите може да превърне Nokia 6300 (2020) в хит на пазара. Достъпната цена го превръща в подходящо решение за хората, които търсят втори смартфон за ежедневната комуникация.

Остава да разберем кога ще стартират продажбите на Nokia 6300 (2020) на европейския пазар.

 

 

Oще от Digital: Nokia ще стартират ъпдейтите към Android 11 до края на 2020г.