Microsoft изглежда не са се отказали от идеята да представят собствен смартфон въпреки досегашните си проблеми в мобилната индустрия. Компанията вече подаде молба за патентоване на дизайн, от която разбираме повече детайли за тяхната представа как би изглеждал бъдещия Surface Phone. Скицата показва устройство, което разполага с два отделни дисплея, които могат да се сгъват един върху друг по подобие на книга. Специална рамка в средата осигурява връзка между тях, предаде DigitalTrends.

 

В интернет от известно време се спекулира, че Microsoft ще осигурят софтуерна поддръжка за двойни дисплеи в Windows 10. Новият патент е поредното доказателство за подобни намерения на компанията. Windows 10 Build 17650 включва редица драйвъри, които отговарят за извършване на телефонни обаждания и свързване на Bluetooth аксесоари. Операционната система предлага и възможност за провеждане на  видео разговори, което също е индикация за плановете им да представят нов смартфон.

 

 

Все още е рано да коментираме какви ще са техническите спецификации на Surface Phone. Основният акцент в устройството ще е иновативния дизайн с два дисплея. Официалната премиера най-вероятно ще стане факт през следващата година. Завръщането на Microsoft в пазара на смартфони при това с модел, който има подобен дизайн има потенциала да привлече вниманието на повече потребители към устройството. Времето ще покаже дали Microsoft ще станат първата компания, която предлага смартфон с два дисплея.

 

Oще от Digital: Бъдещите смартфони на Microsoft няма да изглеждат като сегашните