Instagram е изключително мощен инструмент за бизнеса, но не всички са наясно как да възползват максимално от него. Търсите начини как да получите повече последователи в Instagram?

Има изпитани начини, които могат да ви гарантират увеличение на аудиторията ви. Кои са те ще разберете от информацията на Hopper HQ.

Любопитно: Как да направим 5000 последователя в Instagram

Как да увеличите до 10 000 последователите си в Instagram?

С толкова много последователи може да започнете да печелите от вашия Instagram акаунт.  Продължавайте да правите всичко, което сте правили досега, за да получите нови последователи в Instagram. Разбира се, ако нещо ви се струва, че не дава възвръщаемост, тогава спрете да го правите и се съсредоточете върху нещата, които имат най-голямо въздействие! Трябва да преразглеждате маркетинговата си стратегия в Instagram на всеки етап от развитието си, за да сте сигурни, че вървите напред.

Тъй като вече имате доста голяма база последователи, трябва да помислите за начините, по които да ги накарате да ви помогнат в промоцията.

Маркирайте приятел

Един от най-добрите начини да накарате хората да популяризират съдържанието ви е като ги помолите да маркират приятелите си. Това всъщност може да стане за всяка публикация, която пускате. Важното тук е съдържанието ви да е много, много добро. То може да е цитати, забавни и / или вдъхновяващи видеоклипове, публикации за животни и т.н. В поста си можете да включите нещо като „Маркиране на приятел“, „Маркиране на някой, който ви вдъхновява“, „Маркиране на някой, който трябва да прави това ”и така нататък.

Предложете награда

Предложете награда, която вашите последователи не могат да пренебрегнат! Това могат да бъдат книги, джаджи, шапки, ризи, карти за подаръци, продукт, който продавате и др.

Как да увеличите над 20 000 последователите си в Instagram?

И на този етап трябва да продължите да правите всичко, което сте правили досега. Това със сигурност ще помогне за разрастване на акаунта ви. Достиганете на над 10 000 последователи в Instagram си е истинско вълшебство. Такъв акаунт изгражда доверие и определено вече не сте непознато име.

Сега трябва да започнете да мислите за създаването на присъствие извън Instagram. Притежаването на повече от 10 000 последователи отваря възможности за осигуряване на приходи и вие трябва да се възползвате от тях и да се съсредоточите върху изграждането на цялото си онлайн присъствие, а не само на акаунт в Instagram.

Започнете да мислите за своя Instagram профил като за бизнес. Какъв проблем решавате? Какво предоставяте? Какво получават вашите последователи от вашите публикации? След като идентифицирате тези неща, потърсете къде се намира вашата потенциална аудитория и започнете да я търсите там.

Ето няколко идеи какво да направите:
- Отговорете на съответните коментари в YouTube
- Помогнете на хората в съответните Reddit групи
- Говорете с хора от съответните групи във Facebook
- Публикувайте съдържание на подходящи форуми
- Пишете статии за блогове, които аудиторията ви може да следва

Това са само някои примери за това как бихте могли да привличате трафик към вашия профил и да работите, за да получите последователи в Instagram. В началото това може да изглежда като много работа. Но след като свикнете, става сравнително лесно.

Последната стратегия е така наречената „Shoutouts“, която работи по-добре при големи акаунти, за това е спомената тук. Идеята е да популяризирате акаунти на други потребители на своите последователи чрез споделяне на съдържание, което тези други потребители са публикували.

Вие може да поискате същото за вашия акаунт като се споразумеете с някой който има много последователи или като му платите. Говорете с различни акаунти, за да добиете представа колко ще ви струва. „Shoutouts“ от акаунт със 100 000 последователи може да ви струва около $ 50. Но количеството нови последователи, които ще ви последват ще зависи от вашето съдържание, биография, брой последователи, съотношение последователи към следващите и т.н.

 

Вижте Instagram вече ще ни препоръчва профили, които да спрем да следваме в приложението