Тези от вас, които са активни в социалните мрежи, със сигурност са виждали триизмерни снимки, които изглеждат като живи. В тях човекът в кадър стои статично, а фона около него  се движи.

 

 

Приложенията с които можете да направите това са различни, като с някои от тях крайният резултат е доста нескопосан. Дори да използвате правилното приложение, задължително ще ви трябва и малко практика, за да постигнете снимка, която да се харесва както на вас, така и на околните.

Ако се чудите коя програма точно да си свалете – напишете в магазините за приложения на Google, Apple или Huawei 3D Camera“, като тествайте всяко едно от популярните приложения и най-вече, четете коментарите на другите, които са ги сваляли преди вас.

След като сте усъвършенствали уменията си и сметнете, че това 3D занимание ви допада, можете да преминете и към следващото ниво на триизмерната визуализация, като започнете сами да създавате собствени картини, които буквално изглеждат като живи.

 

 

За тях на помощ идва виртуалната реалност. Нужен ви е VR шлем и контролери за виртуално рисуване. Тук те са популярните сред редица дизайнери HTC VIVE. В случая те играят ролята на ръце, с които можете да взимате различни атрибути за създаването на тази красота.

Така представено във видеото, всичко изглежда много лесно, но всъщност не е точно така. На първо място трябва да сте добър художник, който има усещане за пространство. Чак след това трябва да потренирате доста сериозно с VR програмите за обработка. Но имате ли желание – резултатите определено си заслужават.   

 

Още от Digital.bg: Спиращи дъха кадри, заснети с прикрепена към орел камера GoPro

 

Музика: Bensound.com